atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


05.01.2009 Езиковата

Атлантида честити новата година на всички бивши и настоящи ученици и учители от Езиковата. Желаем  Ви много здраве, усмивки и любов през 2009 година!

   
05.01.2009 Езиковата

Спортни успехи в края на 2008 година. На проведените общински състезания през ноември и декември Езиковата затвърди лидерските си позициите  в ученическия спорт. Първи места завоюваха отборите по тенис на маса 11-12 клас, волейбол девойки 11-12 клас, волейбол юноши 8-10 клас, бадминтон девойки 8-10 клас. Втори място постигна отбора по волейбол девойки 8-10 клас.

   
26.12.2008 Езиковата

Даниел Василев от 9-д клас и Милен Киров от 11-б клас ще получават през настоящата учебна година стипендии заради завоюваните челни места на националните олимпиади по английски и немски език. Честито! Желаем нови успехи!

   
25.12.2008 Езиковата

 Анелия Любенова – IX б  клас и Даяна Дочева – IX г  клас с наградени коледни картички. Момичетата взеха участие в конкурса на Общински детски комплекс, където бяха отличени с втора и поошрителна наград в своята възрастова група. Наградите бяха връчени на специална церемония през миналата седмица.

   
22.12.2008 Езиковата

Яна Акимова спечели "Dancing stars".  Чаровната троянка и нейният партньор Орлин се пребориха за зрителската подкрепа в първото българско издание на световното шоу. Новата " Кралица на танца" е родена в Троян. Яна е ученичка в Езиковата, випуск 2009. Частица от успехът на г-ца Акимова се дължи на нейните съученици, които направиха истинска кампания в нейна подкрепа.

   
22.12.2008 Езиковата

Математиците от Езиковата проведоха истинска наказателна акция. В традиционното коледно състезание по математика учениците от ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" заеха първите места във всички възрастови групи! Победители в състезанието са Биляна Константинова 12 клас /12 д в ГЧЕ/,  Даниел Димитров 11 клас /11 Д в ГЧЕ/, Мартин Николов 10 клас /10 Е в ГЧЕ/, Даниел Василев 9 клас /9 Д в ГЧЕ/ и Христалина Димитрова 8 клас /8 Г в ГЧЕ/. С този успех нашите математици за пореден път доказаха пълното превъзходство на Езиковата в Ловешка област! Всички резултати можете да видите тук.

   
21.12.2008 Езиковата

Картички от талантливите художници в Езиковата. През отминалите седмици учениците от 8-те и 9-тите класове се включиха в кампания за създаване на коледни картички. С любезното съдействие на г-н Тони Христов имаме удоволствието да ви представим част от творенията на нашите ученици. Убедени сме, че децата ще се радват, ако техните картички полетят с електронните коледните пожелания на многобройните посетители на Атлантида. Виж картичките

   
21.12.2008 Езиковата

Езиковата е пета в националната програма за талантливи ученици. Както вече писахме нашето училище кандидатства по програмата „С грижа за всеки ученик” Тази програма отпуска средства за обучение на способните ученици. Право на финансова подкрепа имат само училища класирали участници и спечелили призови места на олимпиадите през миналата учебна година. Благодарение на 40-те си участника в национални олимпиади Езиковата защити проект за 27 000 лева. С тези средства ще бъдат финансирани допълнителни занятия по история, немски език, английски език, химия и български език. Директорът, г-н Хитов, с гордост сподели, че повече средства получават само четири училища в България – две езикови гимназии /немска гимназия „Гълъбов” в София и езикова гимназия „Пловдив”/ и две природо-математически гимназии. Това подреждане за пореден път доказва топ нивото на ловешкото езиково училище.

   
21.12.2008 Писмо

Деница Иванова поздравява Езиковата от Германия. Деница е ученичка от Езиковата, но в момента учи в Германия. Ето какво пише момичето в писмото до нашия сайт:

Аз съм Деница Иванова от 11 б клас. Аз и Любомира Чакалова от 11 в  момента учим в Германия по една програма, която не е много популярна в нашето училище. Програмата се казва YFU. Тя дава възможност всяка година ученици от езикови училища да се явят на изпит и да успеят. Ние се явихме на изпит без надеждата, че ще успеем, но се получи. Сега сме много горди, че ще прекараме една година в немско училище. Смятам, че това е една много добра програма, която дава възможност да се научи езика, обичаите и нравите на избраната държава. Тук живеем в приемни семейства и вече се чувстваме част от тях. Препоръчвам програмата на всички и ще отговоря на всеки зададен въпрос.

   
15.12.2008 Скръбна вест

В памет на Дуби! На 13.12.2008 г. в Германия внезапно почина Димитър Найденов (Дуби). Дуби ни напусна само няколко месеца след като се дипломира в Езиковата (випуск 2008). Атлантида се присъединява към скръбта и тъгата на випуск'08  и поднася своите искрени съболезнования на близките и приятелите.

Ще те помним, Дуби! Почивай в мир!

   
13.12.2008 Езиковата
Още една украсена стая в Езиковата! Стаята на 8 В клас се намира в подземието на гимназията. Снимките направиха ученици от 9 В клас.

Георги от 9 В разказа:

Бившата ми класна г-жа Маргарита Винчева ми се обади миналия петък с молба да отидем да снимаме стаята на нейния клас, тъй като тяхното желание било огромно. В понеделник, точно преди началото на втора смяна и в края на 7-ми час, аз и още двама човека от моя клас ги изненадахме. Точно на този ден имаше силен дъжд и пристигнахме леко омокрени и измръзнали, но за сметка на това посрещането беше топло и бързо забравихме студа. Постояхме, поснимахме, поговорихме си и си припомнихме как се образува Partizip Perfekt.
Спомних си старата обстановка, в която прекарах 1 година и ми стана малко тъжно. Липсваха ми старите ми учители, старата ми класна стая и всичко, което се случваше тогава. От всичко това останаха само прекрасните спомени. Едва 9 клас съм, имам още много път да извървя, но тази първа година ще остане единствена и неповторима. Пожелавам и на настоящия 8 В да й се наслади!


(кликнете за по-голям размер)

   
13.12.2008 Езиковата

Кампания "Чист дом за добри приятели". През седмицата група деветокласнички от девическия пансион инициираха и проведоха кампания за почистване на дворните площи около общежитието. Подобна инициатива е рядкост и заслужава истински адмирации. Ръководството на общежитието и лично педагогическият съветник г-жа Иванка Цветкова изказват своята благодарност към ученичките. За кого са похвалите вижте тук.

   
13.12.2008 Езиковата

Пред Езиковата най-после светна.  От края на месец ноември достъпът до гимназията е по-безопасен във вечерните часове. Доскоро изкачването по тъмните стълби пред "Стъпката" бе истинско изпитание за стотиците ученици от Езиковата.  Новите лампи носят не само комфорт, но и спокойствие за многобройните родители.

   
13.12.2008 Езиковата

Полина Петкова от 10 д клас е сред доброволците на годината. Полина е номинирана заради своята работа по време на летните стажове. Тя е  обявена за най-активен доброволец в Регионална бибилиотека "Проф. Беню Цонев". Наградите бяха представени в чест на Международния ден на доброволеца. 

   
10.12.2008 Надежда за Петър!

Да подарим надежда за Пепи! Община Ловеч организира благотворителен концерт за Петър Йочев. Пепи страда от тежко заболяване. За неговото лечение са нужни значителни средства. В благотворителния концерт ще се включат редица изпълнители от Езиковата - Тереза Коларова, Ралица Филипова, Илина Рогашка, формациите на  Балет”Ралица”, Клуб по акробатичен рокендрол ”Роксмайл”, Брейк формация и детски танцов състав при Общински детски комплекс Ловеч, Общински фолклорен ансамбъл „Ловеч”, Фолклорна формация”Елит” Детска вокална група”Пееща дъга” , Детски църковен хор. Билети за концерта при представителите на Ученическия парламент. Цената на билети е 5 лева.

Нека подкрепим нашия съученик!

   
10.12.2008 Езиковата

Езиковата кандидатства с проект за талантливи ученици. Проектът ще търси одобрение по Националната програма  "С грижа за всеки ученик". Право на проекти по тази програма имат училищата класирали състезатели на национални олимпиади през миналата учебна година. Гимназията представя проект за 22 000 лева. Толкова  средства се полагат на 40-те участници от гимназията в Националните олимпиади по английски език, немски език, български език, история, химия.

   
10.12.2008 Езиковата

Полина Хинкова 8 А, Христо Йовчев 8 А  и Стела Занкова 8 В са Личности на Езиковата за ноември. Този път сайтът  „Атлантида” прави изключение като обявява за Личност повече от един ученик.  Полина, Христо и Стела са намерили и предали в полицията голяма сума пари. Постъпка достойна за уважение и гордост в училищната общност. Защото Личностите на Езиковата са наистина най-големите – в знанията или човешките добродетели !

   
10.12.2008 Годишнина

Преди 127 години Джеймс Чализ основава първия американско колеж в България.  В продължение на десетилетия училището дава безупречно образование на своите възпитанички. Те са сред най-образованите жени на своето време, истински способни да следват духа, въплътен в девиза на колежа „Просветени за да просвещават”. На 10 декември се навършва поредната годишнина. Сайтът „Атлантида” подема инициативата този ден да се отбелязва тържествено. Нека да започнем още от тази година.

   
03.12.2008 Езиковата

Снимкa на първата украсена класна стая в Езиковата! Това е стаята на 9 В и 11 В клас, която се намира на третия етаж на гимназията. Снимката е изпратена от ученик от 9 В клас, за което му благодарим.

(кликнете за по-голям размер)

   
03.12.2008 Езиковата
Осем ученици продължават в конкурса за стипендии на Българската асоциация по четене. В първия подборен кръг на програмата взеха участие 18 кандидати. Комисията отличи 8 от представените есета и допусна до следващия кръг  Ради Александров Иванов  10 Е, Цветлин Владимиров Маринов 10 Е, Стефан Атанасов Александров 10 Д, Ивета Владимирова Пекова 10 Д, Калоян Диянов Иванов  10 Д, Тони Любомиров Йорданов,  Николай Тонев Паричев 10 Д,  Пламена Тодорова Томева 10 Е. Стискаме палци за тяхното достойно представяне!
   
27.11.2008 Езиковата
На областното състезание по информационни технологии, проведено в Троян, нашите представители завоюваха челни позиции -Георги Мацев, Аугустин Григоров и Виктор Пенков се наредиха съответно на 4,5,6 място.Достойно е и представянето на Ивайло Пелов и Цветан Марков. Честито! Очакваме нови успехи!
   
18.11.2008 Езиковата

Диди стиска палци на всички кандидати в конкурса на БАЧ.  Диляна Добринова спечели стипендия през миналата година. Сега учи в Rome, Georgia. Диди изпрати писмо до "Атлантида" за да окуражи тазгодишните участници в програмата. Ето самото послание: 

Здравейте!

Как е настроението в Езиковата? :)

Разбрах, че са изпратили нова покана за конкурса на АССИСТ и БАЧ, и искам да направя малко агитация ;)

Насърчавам всички да опитат! Както Елица ми беше казала на мен - изпитът не е непостижим! Нека всеки, който иска да опита, защото Езиковата има голям шанс да изпрати нов ученик в САШ :-) Тук всичко ще им се види различно... но както казват - това ще е "time of their life". :-) Успех на всички!

   
10.11.2008 Езиковата
Езиковата оглави Младежкият общински съвет.През отминалата седмица Младежкият общински съвет избра ново ръководство. За председател на тази младежка организация е избрана Мария Димчева Иванова. Мария учи в 10 е клас на ГЧЕ "Екзарх Йосиф I". Младежкият общински съвет координира дейността на училищните парламенти и организации в общината. Надяваме се, че изборът на Мария ще спомогне за подобряване на комуникацията между младежките структури. С поздравленията към Мария, прибавяме и нашите пожелания за повече независимост, смелост и креативност в полза на ученическите общности.
   
05.11.2008 Езиковата
Българската асоциация по четене обяви традиционния конкурс за стипендии за обучение в САЩ и Великобритания.  Първият кръг /писане на есе/ ще се състои на 17.11.2008 г. от 8.00 ч.  в нашата гимназия.  До следващото ниво ще бъдат допуснати 8-те най-добре представили се кандидати. Повече информация търсете от г-жа Павлина Зарчева и г-жа Искра Маринова. 
   
01.11.2008 Езиковата
Езиковата ще бъде първото училище с униформа в Ловешка област. Гимназията спечели проект за изработване и въвеждане на униформено облекло. Проектът е на стойност 50 хиляди лева, като средствата (15 хиляди) ще бъдат осигурени от ГЧЕ „Екзарх Йосиф  I”. Повече подробности очаквайте в следващите седмици.
   
01.11.2008 Езиковата

Нов модерен кабинет посреща ученици в Езиковата. В края на октомври отвори врати обновения Хуманитарен кабинет. Кабинетът е оборудван с всичко необходимо за интерактивни учебни занимания и презентации – компютърна техника, мултимедия, модерно озвучаване. Всички подобрения са направени със средства на училището. През следващите месеци ще бъдат открити още ньяколко подобни кабинета в гимназията.

   
01.11.2008 Събитие на месеца
Две събития се откроиха през отминалия месец в Езиковата. За втори път „Атлантида” провежда анкета за събитие на месеца в гимназията. Този път ще можете да избирате между участието на Тереза Коларова в конкурса Българската песен в Евровизия и стартирането на проекта „Делникът ни в празници”. Гласуването ще се проведе от 2-ри до 7-ми ноември. Своя глас можете да дадете в секцията Личност на Езиковата.
   
01.11.2008 ЕГ Team
10 ж клас е ЕГ тийм за октомври. Сайтът „Атлантида” остава верен на традицията да подкрепя, поощрява и популяризира екипните усилия в полза на Езиковата. Безспорно „отборът” на отминалия месец е френската паралелка на 10-ти клас. Момичетата и момчетата от 10 ж се постараха да направят истинска кампания в подкрепа на своята съученичка Тереза Коларова. Наистина не успяха да мобилизират достатъчно силна подкрепа, но възродиха една от една от най-хубавите традиции на гимназията – безкористните усилия в името на приятелството. Подобно поведение наистина заслужава адмирации!
   
01.11.2008 Личност на Езиковата
Тереза Коларова е „Личност на Езиковата” за месец октомври. Тереза е ученичка от 10 ж клас в Езиковата. Нашето момиче преодоля два подборни кръга на конкурса Българската песен в Евровизия, като остави отлични впечатления с музикалните си изпълнения. Звездата на Тереза, изгряла на фестивалната сцена в Езиковата, вече огрява националните подиуми. Успехът на г-ца Коларова  внесе различен блясък в имиджа на гимназията – училището, което дава истински знания и простор за разгръщане на талантите.
   
26.10.2008 Анкета

Униформите срещат силно одобрение сред училищната общност. Според анкета, проведена от „Атлантида”, 74% подкрепят въвеждането на униформи в училище.Близо половината от гласувалите искат униформите да бъдат съобразени с вкусовете на учениците. Едва 16%, от участниците във вота, се противопоставят категорично на идеята.

   
26.10.2008 Клубове

Официално започна дейността на два от клубовете в Езиковата. В четвъртък бяха проведени първите сбирки на Dance и Art клубовете. В заниманията по рисуване ще се включат повече от 25 момичета и момчета от Езиковата. Клубът по танци се превръща в истинска сензация. Участие в тази формация заявиха повече от 60 души. Всички останали клубове ще открият дейността си през следващата седмица.

   
26.10.2008 Участие


(Снимката е взета от lovechtoday.com)
Тереза направи запомнящо се участие в конкурса за българска песен в Евровизия. Нашето момиче зае 6-то място в месечната класация за октомври. Класирането е безспорен успех за Тереза, която е абсолютна дебютантка в подобен вид конкурси. Участието в месечната класация е истински пробив за младата певица, а овациите на публиката обещават  нови успехи. В конкурса се включи още едно момиче от Езиковата – Симона Стоева, която взе участие в денс хореографията на Тереза. Аплодисменти момичета!

Ето и песента на Тереза
   
21.10.2008 Фест 2009

Подготовката за Фест09 започна. Тазгодишната организация за най-очакваното събитие в гимназията стартира  от рано. През миналата седмица е проведена първата сбирка на организационния комитет на феста.  Сформирани са основните работни групи – по рекламата, финансирането на проявата, изработването на декорите, охраната, организацията на репетициите и сценария. Организаторите ще се събират всяка седмица за да могат да предложат още по-добър Фест’09.

   
21.10.2008 Езиковата

Включете се в инициативата „Да се вгледаме”. Тази инициатива е подета от Маги Хинова и Нели Мортева. Те публикуваха свои набързо направени снимки в междучасията или края на училищните занятия. Всяка снимка крие своя емоция и атмосфера. Просто трябва да се вгледаме. Линк към снимките може да намерите във форума на сайта , раздела entertainment. Надяваме се и други да подкрепят идеята на Маги и Нели и да публикуват свои снимки.

   
21.10.2008 Обмен

Пътят на България в Европейския съюз. В Атлантида вече може да видите плодът на съвместната ни работа с учениците на Heinrich Mann Gymnasium Ерфурт. Заедно с другите приключения с тях трябваше и малко да поработим над проекта „Пътят на България в Европейския съюз”. Всички се потрудихме и се надявам резултатът да ви харесва...
вижте проекта
вижте впечатления от визитата

   
21.10.2008 Езиковата

Приключва записването за участие в клубовете по проекта „Делникът ни в празници”. Обобщаването на заявките и сформиране на клубовете ще се извърши в началото на предстоящата седмица. До този момент най-голям интерес е заявен към клубовете по танци, изкуство и аеробика. Част от клубовете ще започнат активна дейност още в следващите дни. Побързайте със заявките!

   
21.10.2008 Езиковата
Тереза Коларова продължи напред в конкурса за българска песен на Евровизия. На 9-ти октомври тя представи песента "Само едно море" по музика, текст и аранжимент на ловешкия композитор Камен Николов. Както съобщава сайтът lovechtoday участието на Тереза в конкурса на Бъларската национална телевизия се продуцира и финансира от агенция за модели и артисти "Glory BG". Следващото участие на нашето момиче в конкурса е на 23-ти октомври. Тогава тя ще представи изпълнение на живо. Надяваме се всички фенове от Езиковата да подкрепят младата изпълнителка. Успех, Тереза!
   
12.10.2008 Езиковата
Сайтът "Атлантида" обявява конкурс за изработване на отличие "Личност на Езиковата" и "ЕГ тийм". Отличията ще бъдат връчвани ежемесечно на победителите в традиционните анкети на сайта. Очакваме вашите предложения относно вида на отличието и неговия дизайн. Предложенията може да изпращате на e-mail  atlan_tida@abv.bg. Предложения ще се приемат до края на месец октомври. 
   
12.10.2008 Пътуването


Езиковата в EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008 . Моника Кирилова и Виктория Тодорова споделят своите впечатления от пътуването до Швейцария и Лихтенщайн и участието в международната младежка среща. както вече съобщихме нашето училище имаше честта да представлява България в проявата, проведена през месец септември. повече
   
07.10.2008 Езиковата
Стартира проектът "Делникът ни в празници". Проектът бе представен пред училищната общност. В следващите дни ще се сформират шестте клуба по интереси. Участието в клубовете е абсолютно доброволно. Формата на провеждане ще бъде динамична и ще се стреми да задоволи максимално интересите и очакванията на участниците. През следващите дни всеки може да заяви участие в следните клубни форми - Клуб по журналистика, Арт клуб /театрален клас, клас по живопис/, Денс клуб, Исторически клуб, Спортен клуб, Клуб "Лидери на общността". Заявки за записване можете да подавате на електронния адрес на сайта "Атлантида" - atlan_tida@abv.bg. В заявката посочете имената си и клубовете, в които желаете да се включите. За да получите допълнителна информация за клубовете изтеглете информационните флайери.

Клуб по журналистика
Арт клуб
Денс клуб
Исторически клуб
Спортен клуб
"Лидери на общността"
   
05.10.2008 Езиковата

На 27 и 28 септември в Стара Загора се проведоха Дни на ключовите компетентности:Общуване на чужди езици. Всеки РИО на МОН изпрати по един участник, представящ чуждите езици, изучавани в училищата в областта. Да покажат знания по немски, английски и френски език бяха избрани традиционно ученици на Езиковата. Честта се падна съответно по немски език на Петя Христова-11б клас, по английски език на Павел Петков-12д клас и по френски език на Деница Йотова-12ж клас. Чрез жребий бяха определени отбори по езици, който разработваха презентации на тема „Моята България”. Деница, Петя и Павел защитиха подобаващо славата на Езиковата, за пореден път показаха, че мястото и е сред най-добрите училища в България.

   
05.10.2008 Езиковата
Честит празник на всички учители. Днес, 5 октомври, е международен ден на учителя. Нека пожелаем повече сили, упоритост и всеотдайност на всички учители от Езиковата и България! Бъдете все така добри в науката и към своите ученици! още за празника
   
04.10.2008 Личност на Езиковата
Личност на Езиковата за месец септември е Александрина Кръстева, която спечели доста убедително нашето гласуване.

Първото ЕГ събитие е за месец септември - участието на EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008. Моника, Виктория, Иван и Иван грабнаха приза след оспорвана напревара в гласуването - само с 1 глас преднина пред номинацията на Виктор и Мануела.
   
02.10.2008 Езиковата

„Сигурна съм, че ако имаше поне оше един участник от нашето училище, то той щеше да е на първото място” твърди призьоркaтa oт националния конкурс Александрина Кръстева. Алекс даде кратко интервю, в което сподели впечатленията си от участието в конкурса, посветен на Независимостта на България.

Линк към презентацията

   
28.09.2008 Езиковата
Агнеса Росенова, Хани Аласбахи и Александрина Кръстева са номинирани за Личност на Езиковата през месец септември. Можете да направите Вашия избор в секцията „Личност на Езиковата”. Гласуването ще се проведе от понеделник /29.09/ до петък /3.10/.
   
28.09.2008 Успех


Моника Кирилова, Виктория Тодорова, Иван Чингов, Иван Николов са ЕГ тийм за месец септември. Нашите ученици взеха участие в EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008 в Швейцария и Лихтенщайн, където с достойнство защитиха отборния дух на Езиковата и България.
   
28.09.2008 Езиковата
От този месец сайтът "Атлантида" започва анкета за събитие на месеца в Езиковата. С нея ще представяме най-важните събития за гимназията през отминалия месец. Вие ще имате възможността да ги подредите според тежестта и значението им. Номинациите за септември са три: Участието на американското посолство в откриването на учебната година, Връчването на национални дипломи в Езиковата и Участието на гимназията от името на България в международен футболен форум. Повече за номинациите четете на страницата "Личност на Езиковата". Можете да гласувате от понеделник /28.09/  до петък  /3.10/.
   
22.09.2008 Езиковата

Пак за успехите! Агнеса Росенова от 9-б клас и Хани Аласбахи от 9-в клас са сред 108-те стипендианти  на програмата “Силен Старт с Пощенска банка” заради отличните си резултати на външното оценяване по чужд език в края на миналата година. Двамата ще получат наградите си на официална церемония в София на 29. септември. Нека ги поздравим сърдечно, както и техните преподаватели г-жа Бранимира Христова и г-жа Маргарита Винчева.

   
22.09.2008 Езиковата
Момиче от Езиковата ще представи песен на “EuroBGvision”. Както съобщава сайтът lovechtoday.com Тереза Коларова ще се представи с песен в подборния конкурс “Българска песен в EUROVISION’2009”. Песента е написана от ловешкият композитор Камен Николов. Вокалните умения на Тереза са добре познати. Тя впечатли с изявите си  на Фест'08.По-късно момичето подписа договор с агенцията "Glory BG", чийто изпълнител е в момента.   Успех Тереза! Езиковата ще гласува за теб!
   
22.09.2008 Писмо
Поздрави за Езиковата от Хага, Холандия. С удоволствие публикуваме поздравителното писмо на Калин Стоянов, випуск 2008, сега студент по международно и европейско право в Хага, Холандия.

Бих искал да поздравя всички настоящи ученици на ЕГ Ловеч по случай започването на новата учебна година и да им пожелая да са щастливи и все така задружни както бяхме ние. Нека напредват в ученето на чужди езици, защото лично се убедих, колко важно е това , ако искате да учите в чуждестранни университети. И тъй като засега съм единствения възпитаник на ЕГ Ловеч в Хагския университет бих искал да призова повече ученици които се интересуват от международно право, международни бизнес отношения и дипломация да кандидатстват за тук. Гарантирам им че няма да съжаляват !  Ако някой проявява жив интерес с удоволстие бих написал повече информация за университета и като цяло за образованието в Холандия. Българската общност тук е много голяма и ше бъда много щастлив ако към нея се присъединят и възпитаници на ЕГ Ловеч.

Поздрави от Хага, Холандия.
Калин Стоянов
   
19.09.2008 Езиковата

Александрина Петрова Кръстева, ученичка от 11 в клас е класирана на второ място в националния  ученически  конкурс за мултимедийни проекти, есета, стихотворение и рисунка, посветен на  100-годишнината от обявяване независимостта на България. Конкурсът е  част от официалните чествания за отбелязване на годишнината, която се провежда под патронажа на Президента на Република България – г-н Георги Първанов.
Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, община Велико Търново  и РИО – Велико Търново
Тема на разработката е “Независимостта на България на страниците на вестниците “Стремление” и “Народен глас” някога и днес”.

   
17.09.2008 Езиковата
Както съобщава сайтът www.piccadilly.bg е настъпил драматичен обрат в кампанията "Гласувай и стани Героят на училището". В Ловеч класацията вече се оглавява от ГЧЕ "Екзарх Йосиф I". Кампанията продължава до 26.09.2008 година. Нека бъдем все така мобилизирани и настоятелни в гласуването през оставащите дни. Нека докажем, за пореден път, че Езиковата е THE BEST  в Ловеч. Гласувайте на www.piccadilly.bg
   
17.09.2008 Езиковата
Диди, ексклузивно от Rome, Georgia. Както всички знаят Диляна Добринова спечели стипендия и ще учи през тази година в САЩ. Вече съобщихме, че Диди прие поканата да изпраща репортажи за "Атлантида".. В първата си кореспонденция Диди отправя многозначително послание към своите съученици в Езиковата: "Ако някога сте се оплаквали от трудностите в училище............вземете си думите назад! Тук е ужасно трудно!"  В репортажа ще прочетете повече за училището и първите впечатления на Диди в Америка. прочетете пълния текст
   
16.09.2008 Езиковата
Посолството на САЩ в България уважи откриването на учебната година в Езиковата. Гост на тържествената церемония бе Шери Кенесън Хол, втори секретар по въпросите на културата в посолството. видитата на г-жа Хол бе по- покана на учибищното ръководство, Сдружението "Приеятели на Америка" в Ловеч и знак на уважение към историческите корени на Езиковата - наследник на първия Американски колеж у нас. Г-жа Хол поднесе вълнуващо приветствие на впечатляващ български език видео. Церемонията присъства и една от възпитаничките на Английския девически колеж г-жа Гицка Попова.

(на снимката г-жа Гицка Попова)
   
16.09.2008 Езиковата
Мануела Ангелова и Виктор Чулев получиха национални дипломи. През учебната 2006-2007 година Мануела и Виктор постигнаха пълно отличие на Националната олимпиада по български едик и литература. Двамата бяпа сред отличниците на випуск 2007. за тези свои постижения са отличени от Министъра на образованието и науката с Национални дипломи. Дипломите бяха връчени от г-жа Поля Димова, експерт в РИО на МОН - Ловеч.
   
16.09.2008 Езиковата
Ловешката езикова гимназия откри учебната година за 125-ти път. Честта да издигнат националния флаг се падна на Виктор Чулев /лауреат на Национална диплома/ и Христалина Димитрова / с най-висок резултат в последната кандидатгимназиска кампания/. Учебната година бе открита с кратко слово от директора Радослав Хитов видео. Поздравления поднесоха Негово високопреосвещенство ловешкият митрополит Гавриил и кметът Минчо Казанджиев. Притствие от името на най-малките поднесе осмокласничката Анисия Казашка видео. Яна Нановска отправи послание от завършващия випуск видео. Гости на тържеството бяха много бивши учители и ученици, родители.
ето линковете към отделните видео клипове
   
16.09.2008 Писмо
 Специални поздрави за Езиковата от Rome, Georgia. През тази година в Америка ще учи едно момиче от нашата гимназия - Диляна Добрева. Диди изпраща своите сърдечни поздрави към общността. „Пожелавам на всички една успешна година!  Не се тормозете взаимно учители и ученици! И определено се забавлявайте!”Диляна прие поканата да бъде своеобразен кореспондент от Америка. Очакваме с интерес нейните материали и информации. Успех Диди! Сърцата на твоите приятели са с теб!
   
15.09.2008 Пак за успехите на Езиковата

След Иванка Дачева от бившия 12 б клас и Георги Нешев от бившия 12 г клас получи стипендия, но от заводите Фолксваген. Георги ще учи в Университета във Волфсбург и едновременно с това ще работи в завода в същия град. След приключване на образованието си той ще бъде дипломиран инженер по двигатели и ще остане на работа във Фолксваген. Това е първата стипендия от Фолксваген за България и Георги имаше уникалния шанс да я получи след серия интервюта дори и в Германия. Да му пожелаем успех!

   
12.09.2008 Езиковата
Езиковата ще кандидатства по програмата за униформено облекло. През последните седмици работна група се труди усърдно върху проект за изработване на униформено облекло. Проектът ще кандидатства за финансиране от МОН. Той се разработва след инициативата на Ученическия парламент от края на миналата учебна година. Припомнаме, че ученическият форум взе решение за въвеждане на униформа в гимназията и проведе анкета сред общността.
   
12.09.2008 Езиковата
В началото на учебната година училището ни отново посреща скъпи гости и приятели. На 16.09 за десет дни пристига група от десет ученика на Heinrich Mann Gymnasium Erfurt. Заедно с домакините си те ще посетят Габрово и Плевен. Посещението им също е с цел да изготвят проект на тема „ Членството на България в Европейския съюз”. Българските им приятели ги очакват с нетърпение.
   
12.09.2008 Нови попълнения
Възпитаници на Езиковата приемат предизвикателствата на учителската професия. От тази година двама бивши ученици на гимназията се включват в педагогическата колегия. Петя Колева /випуск 2002 г/ ще преподава български език и литература. Ивайло Генов /випуск 1999 г/ ще помага при обучението по немски език в подготвителния випуск. Нови имена сред учителите са също Роза Какова /английски език/ и Тонка Гиргинова /физика/. „Атлантида”пожелава успех на новите учители!
   
12.09.2008 Езиковата
Учебната година в Езиковата ще бъде открита на 15.09.2008 г. от 9 часа. Тържествената церемония ще бъде уважена от Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил, кметът Минчо Казанджиев и вторият секретар по въпросите на културата към посолство на САЩ в България Шери Кенесън Хол.Предвидено е официално връчване на Национални дипломи на двама от най-заслужилите ученици на гимназията - Мануела Ангелова и Виктор Чулев. Както обикновени се очакват много родители и бивши ученици.
   
09.09.2008 Езиковата
Пикадили организира кампания "Гласувай и стани Героят на училището" - нека са включим и подкрепим нашето училище, нека мобилизираме нашите родители, приятели, нашите бивши ученици. Каузата си струва! Бъдете бързи, бъдете ангажирани!
http://www.piccadilly.bg/
   
09.09.2008 Езиковата
Официално стартира проектът за модернизация на общежитията в Езиковата. Както вече съобщихме Община Ловеч спечели проект за реконструкция, обновяване и оборудване на три учебни заведения в града. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Р България. В рамките на проекта е планиран цялостен ремонт на двете общежития в Езикова гимназия. Той ще спомогне за значително подобряване условията на живот, включително създаване на съвременни санитарни възли във всички стаи от пансионите. Продължителността на проекта е 19 месеца. Ръководството на училището уверява, че ще бъде създадена организация, която да позволи редовен учебен процес и нормални условия за живот през време на ремонтните дейности.
   
05.09.2008 Езиковата
Американски доброволец от Корпуса на мира ще преподава в Езиковата. През следващите две години Анджело Партими (Angelo Partemi) ще работи със Сдружението "Приятели на Америка - 2006", Ловеч Същевременно мистър Пратими ще подпомага обучението по английски език в 8-ми Д и Е класове от ГЧЕ.
   
05.09.2008 Конкурс
Американската фондация за България обявява конкурс за стипендии. Стипендиантска програма в средното образование е насочена към най-добрите в своята област ученици от всички специализирани гимназии в България.За стипендия могат да кандидатстват ученици от 9 до 12 клас включително. С нея се удостояват ученици, които учат в България. Стипендията е за 10 месеца, през учебната 2008/2009. Повече подробности на www.afbulgaria.org/
   
04.09.2008 15 септември
Американското посолство ще уважи началото на учебната година в Езиковата. Гост на церемонията по откриването на учебната година в гимназията ще бъде Шери Кенесън Хол. Тя е втори секретар по културните въпроси в посолството на САЩ в България.
   
03.09.2008 ТурнирУченици от Езиковата ще вземат участие в EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008. Той е част от проекта на UEFA, наречен EUROSCHOOLS 2008. EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008 ще се проведе между 14-ти и 21-ви септември с любезното домакинство на три държави. В първата фаза делегации от 27 европейски страни ще се съберат в Троген, Швейцария. По същото време представители на други 26 европейски страни ще бъдат заедно в Стеййнак, Австрия. В заключителната фаза от проекта всички 53 делегации ще се включат във футболен турнир в Шаан, Лихтенщайн. Делегацията на всяка страна включва 4 тийнейджъри – 2 момчета и 2 момичета. Самият турнир ще се проведе по твърде интересни правила. Смесени отбори / 2 момчета и 2 момичета/ на малки площадни, без вратари и съдия. Целта на срещата е да възпитава младите хора в дух на приятелство и fair play. Нашето училище и България ще бъдат представени от  Моника Кирилова, Виктория Тодорова, Иван Николов, Иван Чингов, с ръководител Георги Пърликов. Успех на нашите представители! Повече за проекта http://www.euroschools2008.org/
   
19.08.2008 Интервю
"С Езиковата се разделям със смесени чувства" признава Цветомира Димчева в интервю за сайта Атлантида. Цецка бе първенец на отминалата зрелостна кампания и Личност на гимназията за месец юни.

   
14.08.2008 Международен обмен
Презентацията за пътуването в Германия по време на лятната ваканция можете да изтеглите от тук (73MB)
   
01.08.2008 Езиковата
Над 40% /79 души/ от новоприетите ученици постъпват от селища извън Ловешка община. В бъдещите осми класове ще учат 40 деца от други административни области. Географският произход на новоприетите е твърде разнообразен - София, Плевен, Габрово, Севлиево, Троян, Свищов, Горна Оряховица, Павликени, Козлодуй, Бяла, Слатина, Тетевен, Кнежа, Луковит, Своге. Както вече съобщихме балът на новоприетите е твърде висок и съперничи на най-добрите училища в България.
   
01.08.2008 Езиковата
Езиковата ще бъде финансирана по-голям европейски проект. Европейският съюз ще финансира с 5,9 млн. лв.проект "Реконструкция, обновяване и оборудване на учебни заведения" на Община Ловеч. Проектът ще се реализира по програма "Регионално развитие". Част от средстватапроекта / около 2 млн. лв./ са планувани за модернизацията на пасионите в Езиковата. Надяваме се този проект да спомогне за чувствително подобряване на санитарно-битовите условия в общежитията на училището.
   
31.07.2008 Международен обмен
В периода 14-26 юли група от 32 ученици от нашето училище с ръководители: Р. Попова, Л.Брънекова, В.Георгиев, К.Гадевска, посетиха Бавария като гости на Народно училище Фрийзенрийд, с което имаме дългогодишни партньорски връзки. Мотото на настоящата визита беше “Europa zu Gast bei uns”, тъй като събра на територията живописната област Алгой едновременно гости от България и Великобритания. още по темата
   
25.07.2008 Езиковата
Списък с учебниците за предстоящата 2008-2009 година. Публикуваме списъкът за улеснение на всички, които имат намерение да решат проблема с помагалата още през лятото.
   
25.07.2008 Езиковата
Само 3% от местата в Езиковата остават за трето класиране. Незаети са две места с профил немски език и три места с профил френски език. Конкуренцията през тазгодишната кампания бе много сериозна, а балът - изключително висок.Средният бал, с който са приети учениците в гимназията е 30.6 и надвишава миналогодишния /30.4/. Най-висок бал е регистриран за профил английски език.Минималният бал за училището на второ класиране също е незапомнено висок - 27.9 /френски език/.
   
19.07.2008 Изпити
Резултати от изпитите след 7 клас (второ класиране)
   
11.07.2008 Изпити
Резултатите от изпитите след 7 клас можете да откриете на страницата на РИО-Ловеч
   
09.07.2008 Езиковата

Проектът „Делникът ни в празници” вече стартира. В края на миналия месец проектът на Езиковата подписан от министър Вълчев. Както вече съобщихме идеите ще бъдат финансирани със средства от структурните фондове на ЕС. Проектът ще продължи до края на 2009 година и ще реализира редица извънкласни дейности в няколко тематични области. Прочетете повече за проекта.

   
08.07.2008 Езиковата
Езиковата в топ 10 на българските училища според проведеното външно оценяване за 8-ми клас. Както вече ви съобщихме Ловешка област заема първо място в страната в комплексното подреждане от езиковия изпит. Безспорна е заслугата на нашата гимназия за тези резултати. Езиковата се нарежда на 8-ма позиция /сред 385 училища/ в проведеното външно оценяване за английски език . За френски сме 9-ти, в изпита по немски– 10-ти. Знаменателен е фактът, че гимназията изпреварва Американски колеж и мери успешно сили с най-елитните български езикови училища от София, Пловдив, Варна, Стара Загора. В класирането на училищата, изучаващи поне три езика ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” заема пето място. Пред нас са само езиковите гимназии „Бертолд Брехт”, Пазарджик, „Иван Вазов”, Пловдив, „Ромен Ролан”, Стара Загора и „Пушкин”, София. Резултатите от това класиране повтарят с удивителна точност подреждането от друго външно оценяване – проведените преди месец матури. Присъствието сред първите 10 на входа и изхода на езиковото обучение е доказателство за истинска класа!

резултати по английски език
резултати по немски език
резултати по френски език
   
06.07.2008 Личност на Езиковата
Личност на Езиковата за месец юни е Цветомира Димчева. Цецка заслужено бе призната от ЕГ обществото след като изкара две пълни шестици на матурите по български език и литература и математика.
ЕГ Team, както съобщихме по-рано, е Випуск 2008.
   
01.07.2008 Eзиковата
В Ловеч са постигнати най-високите резултати от външното оценяване за 8-ви /подготвителен/ клас. По предварителна информация нашият град е на първо място в страната според постигнатите резултати за трите езика - немски, английски и френски. Огромна заслуга за този резултат има водещото езиково училище в Ловеч - Гимназия за чужди езици "Екзарх Йосиф I". Очакваме МОН да обяви официалните резултати.
   
30.06.2008 Випуск 2008
Випуск 2008 се дипломира на тържествена церемония. Събитието се състоя на 26.06 в двора на Езиковата. Церемонията бе уважена от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гаврил, г-н Пламен Петков,заместник кмет на Община Ловеч и г-н Райко Райков, Началник на РИО на МОН. Директорът на гимназията, г-н Радослав Хитов, връчи награди на първенците на випуска - Мирослава Попова, Весела Панкова, Невяна Томева, Моника Бурдиняшка, Велимира Благоева, Георги Нешев, Елица Начева, Радина Събчева, Ралица Аспарухова и Деница Рогачева. С награди бяха отличени и Цветомира Димчева /с две пълни шестици в зрелостната кампания/ и Георги Минков /лауреат на Националната олимпиада по история/. снимки от събитието
   
29.06.2008 Среща


На 24 юни Ученическият парламент организира среща с представител на MAPP (Motivation Appraisal of Personal Potential) по идея на заместник председателя на Парламента Павел Петков. Радослава Колева, която презентира предимствата на тестовете за учащи MAPP отговори ентусиазирано на всички възникнали въпроси. Учениците се запознаха с възможността, която им се предлага, а именно да направят индивидуален тест, който да разкрие техните силни страни, интересите и склонността им да извършват определен тип работа. Тестовете за приложими при избора на професионална кариера. Директорът Радослав Хитов обеща бъдещо съдействие за реализирането на кариерен център в училището. Всеки може да направи безплатния вариант на теста на адрес http://mappbg.com/ . Наесен ще се проведат още срещи с представители на MAPP, където ще можете да им зададете лично вашите въпроси.

(кликнете за по-голям размер)

Презентацията можете да видите тук
   
29.06.2008 Личност на Езиковата
Започна гласуването за Личност на Езиковата за месец юни. Вече можете да подадете гласа си за вашия фаворит на страницата за Личност на Езиковата.
   
29.06.2008 Личност на Езиковата
Випуск 2008 e ЕГ тийм на месец юни. Представянето на абитуриентите в зрелостната кампания бе изключително. Нашите момичета и момчета постигнаха успех 5.66 на матурата по български и сборен резултат 5.68 на втората задължителна матура. Със своите резултати Випуск 2008 прати гимназията в топкласациите на българските училища по всички изучавани езици.

(кликнете за по-голям размер)
   
29.06.2008 Олимпиада
Даниел Василев от 8 Д клас зае второ място в своята възрастова група на Националната олимпиада по английски език. Даниел получи 89 точки, като изостава само на точка от победителя.
   
28.06.2008 Конкурс
Веселина Денчева от 11 А бе отличена в конкурса за есе "Не затваряй очи" на списание "Браво". Конкурсът е насочен към създаване на творби срещу насилието в училище.

Есето можете да прочетете тук
   
25.06.2008 Матури


Езиковата защити водещата позиция в обучението по немски език. Средният резултат от матурата по немски език е един от най-високите в страната - 5,72. На матура по немски се явиха 87 зрелостници. 77 от тях постигнаха отлични резултати. Първенци са Иглика Христова с 5,96, Кристиян Внецел 5,95 и Невяна Томева с 5,92.
   
22.06.2008 Матури
Георги Пърликов споделя своите впечатления като оценител на отминалите матури в секция Образование.
   
22.06.2008 Матури
23 пълни шестици на матурата по български език и литература. Както вече писахме средният резултат на нашата гимназия от тази матура е отличен 5,66. Над 100 зрелостници заслужиха отлични оценки. Най-висок резултат постигна Десислава Кипрова /99,5 т./. Само половин точка отдели г-ца Кипрова от абсолютния максимум.
   
22.06.2008 Матури


Резултатът от матурата по френски език е най-висок в гимназията. На зрелостен изпит по френски език се явиха 20 души.Средният резултат от изпита е 5,72. С пълни шестици се отличиха Мария Руменова и Ралица . Оше 15 зрелостноци постигнаха отлични резултати.
   
21.06.2008 Матури
Цветомира Димчева е шампионът на тазгодишната зрелостна кампания. Цецка постигна уникален резултат две пълни шестици по български език и литература и математика. Оценката по математика е заслужена след максимален сбор от 100 точки.
   
21.06.2008 Матури
15 пълни шестици на матурата по математика. Успехът на математиците от Езиковата е наистина забележетилен. Тази матура избраха 22 зрелостници. 17 от тях получиха отлични оценки. Пълни шестици постигнаха Наталия Раденцова, Павел Аймалиев, Живка Райкова, Василена Николова, Василина Василева, Цветомира Димчева, Моника Асенова, Маринела Георгиева, Велина Лапакова, Деница Рогачева, Магдалена Байкова, Олга Евтимова, Симеон Спасов, Камелия Альошева, Петя Петрова. Голяма част от отличните оценки са получени с максимален сбор от 100 точки!
   
19.06.2008 Матури
Езиковата доказа своето място в Топ 10 на българските училища. Според информация на МОН ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" се нарежда на 6 място в страната според резултатите от матурата по български език и литература.Средният резултат на нашата гимназия е 5,66. Със същият резултат са водещата немска гимназия "Проф. Константин Гълъбов" София и ГПЧЕ "Роман Ролан " в Стара Загора. С по-добър резултат са само Американски колеж, София (5,80), 73-то СОУ "Владислав Граматик" в София (5.79), Езикова гимназия-Пловдив (5.76), Първа езикова гимназия-Варна (5.75), ГПАЕ "Гео Милев"- Бургас (5.69). Коментарът просто е излишен. Адмирации випуск'2008!
   
19.06.2008 Матури
Отлични оценки на матурите по биология, химия и география. Гергана Бачевска, Петя Бочева и Радина Събчева са постигнали пълни шестици на матурата по биология! Средният успех на гимназията от матурата по този презмет е 5,96! Зреалостни изпити по химия и география положиха малък брой ученици, но също постигнаха забележителни резултати. Средният успех по химия достига 5,62, а този по география - 5,90. Само една стотна отделя Емилия Минкова от пълен отличен по география /5,99/!
   
19.06.2008 Матури


Отлично представяне на матурата по английски език. Средният резултат от този изпит е отличен 5.65. На матура по английски език са се явили 42 абитуриенти. 36 от тях /85,7%/ са получили отлични оценки! Пълни шестици са постигнали Теодора Пламенова, Велислав Минчев и Тодор Костов. Други 12 зрелостници имат резултати над 5,80.
   
16.06.2008 Езиковата
Нов коментар за матурата по български език и литература от г-жа Радина Попова в секция Образование
   
16.06.2008 Езиковата
Учениците искат повече свобода за избор на СИП. През изминалата седмица Ученическият парламент проведе анкета за желанието на учениците да изучават т.н. задължителни СИП-ове. По информация на Петя Христова след обработката на 277 мнения от шест 10-ти и пет 11-ти класове само 30 ученика /или 11%/ са склонни да приемат тези СИП-ове. Огромна част от анкетираните, 244 души /или 89%/, не желаят да изучават подобни задължителни форми. През следващите дни ще бъдат публикувани по-подробни данни.

(кликни за по-голям размер)
   
16.06.2008 Езиковата
Ученици от Езиковата изкачват стъпалата на журналистиката. Мнозина са виждали или чели вестник "Стъпала". Малцина, обаче, знаят че това месечно издание се списва изцяло от ученици от Езиковата. Този вестник е своеобразен продукт на Школата по журналистика. Интересен факт е, че вестникът се разпространява като подарък т.е. безплатно. В следващите седмици ще се опитаме да представим някой по-интересни неща, публикувани на страниците на вестника. Засега малко повече информация за "Стъпала" от един от "журналистите" от вестника - Полина Стоянова:

Вестник “Стъпала” се издава за десета поредна година. Той е на тази хубава възраст благодарение на учениците преминали през Школата по журналистика и тези, които събират техните идеи в него. Името му е символично – в буквален и преносен смисъл. Идеята е малко по малко да изкачим собствената си стълбица и да открием, че можем да приковем вниманието на хората от нашето поколение върху въпросите извън училище – Любов, Приятелство, Мода. Именно това събира учениците, които го списват – общата идея аз създаването на нещо по-различно и красиво от сивото училищно ежедневие. Изборът за жанр също е свободен – импресия, разказ, есе, философски размисли, рисунка.
Казаното отлита, написаното – остава.
   
16.06.2008 Кандидатстване
През следващата седмица започва кампанията за кандидатстване след 7-ми клас. Всички желаещи да учат в ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" трябва да положат изпити - тест по български език и литература /на 20.06/ и математика /на 26.06/. Балът, с който ще бъдат приемани кандидатите се образува от удвоените оценки от изпитите по български език и литература и математика и оценките от свидетелствата за завършен 7-ми клас по същите предмети. Максималният бал е 36. Търсете повече информация на страницата на МОН. Желаем успех на всички кандидатгимназисти в Езиковата.
   
14.06.2008 Езиковата
Ученическият парламент организира доброволческо почистване на "зелената стая" в гимназията. Всички желаещи да се включат са добре дошли в понеделник /16.06.2008/ от 18.30 часа. Носете си пликове и ръкавици. Бъдете активни. Нека направим нашата "зелена стая" приветлива!
   
14.06.2008 Образование
Нови проекти в секция Образование. "Атлантида" продължава практиката да публикува учебни материали. В секцията може да се разгледате презентации по странознание и география.
   
11.06.2008 Матури
През изминалата седмица шест преподаватели от Езиковата взеха участие в проверката на зрелостните изпити по различни предмети - Радина Попова и Галя Иванова /български език и литература/, Христинка Бочева /немски език/, Георги Пърликов /английски език/, Наталия Петкова /география/ и Виолета Нетова /химия/. В следващите дни очаквайте техните впечатления.
   
09.06.2008 Личност на Езиковата
Личност на Езиковата за месец май е Георги Минков. Георги спечели с половината от дадения вот и изпревари убедително всички останали претенденти.

ЕГ Team за месец май е ръководството на ученическия парламент. То спечели дуела с отбора по волейбол с 12 на 8 гласа.
   
09.06.2008 Ученически парламент
"Надяваме се Ученическия парламент да заработи на пълни обороти и да привлича нови хора". Екслузивно интервю за "Атлантида" на новото ръководство на Ученическия парламент. Петя и Павел споделят своите виждания за бъдещето и новите инициативи на парламента. В интервюто ще прочетете и отговори по най-голещите теми - униформите и вестник "ЕГ прес".
   
04.06.2008 Матури
Изтеглените варианти с отговори и критерии от матурата, проведена на 3.06

http://www.minedu.government.bg/opencms/opencms/
   
04.06.2008 Личност на Езиковата

В месечното съревнование за ЕГ тийм са включени две предложения. Номинирани за месец май са отборът по волейбол /момчета/ и новото ръководство на Ученическия парламент. Повече информация за номинираните може да прочетете в секция „Личност”. Гласуването започва в четвъртък /5.06/ и ще приключи в понеделник /9.06/.

   
04.06.2008 Личност на Езиковата

Месец май донесе престижни успехи за ученици от Езиковата. Най-престижните сред тях се включват в традиционната анкета за „Личност на месеца” През май ще можете да гласувате за Маргарита Хинова /победител в литературния конкурс на Първа езикова, Варна/, Георги Минков /лауреат на Националната олимпиада по история/, Милен Киров / второ място на Националната олимпиада по немски език/, Мария Димитрова /победител в областната олимпиада по математика/, Веселка Панкова /най-висок резултат на изпита за Езикова диплома DSD II в гимназията/. Гласуването ще започне от четвъртък /5.06/ и ще продължи до понеделник /9.06/. Профили на номинираните може да намерите в секцията „Личност”.

   
01.06.2008 Слово
Ново произведение в раздел "Слово" от Маргарита Хинова
   
01.06.2008 Матури

Отговори и критерии за проведената днес матура по български език и литература

Вариант 2 (изтегли)

Отговори на теста (изтегли)
Критерии за оценка на интерпретативно съчинение (изтегли)
Критерии за оценка на есе (изтегли)

   
01.06.2008 Посещение
На 2.06 външният министър Ивайло Калфин ще изнесе лекция в Езиковата. Вицепремиерът ще запознае учениците с актуални въпроси на европейската интеграция. Срещата ще започне от 14.30 часа.
   
01.06.2008 Награда
Виолета Нетова печели награда за учител на годината. На традиционния бал на учителя, проведен на 28.05, Вили получи годишната награда за изявени дейци в областта на образованието и науката в категория "Гимназиален етап". Барелефът "Св.св. Кирил и Методий" бе връчен от заместник - кмета на Община Ловеч Богомил Караджов. Виолета бе представена от абитуриентката Десислава Кипрова. В трогателен анонс Деси проднесе благодарности за усвоените знания и човешкото поведение на своята учителка. тук Развълнувана Виолета Нетова изрази дълбока признателност към прекрасните ученици, без които не би могла да достигне до тази награда. тук
   
28.05.2008 Успех
Отборът по волейбол /момчета/ спечели купа "Васил Левски" в град Троян. Нащшият отбор се справи безапелационно с няколко училищни формации от Троян и с. Черни Осъм и заслужи отличието. За представянето си момчетата от Езиковата получиха медали и грамоти.
   
24.05.2008 Випуск 2008

Ослепителен блясък и изтънчена красота белязаха балната вечер на ловешката езикова гимназия. Балното дефиле на абитуриентите бе истинска атракция за жителите на града. Стотици родители, приятели и граждани буквално обсадиха пътя от Езиковата до ресторант Ловеч. Множеството посрещаше с бурни овации и не скрито възхищение очарователните абитуриенти. Виж

   
24.05.2008 Випуск 2008

Нека, когато се връщаме тук се виждаме щастливи и преуспели, но дано изкачвайки личните си върхове не изгубим себе си! Защото по-важни от богатството и властта са човечността и дружбата.” заяви в прочувствено слово от името на Випуск 2008 Георги Нешев. Той поднесе благодарностите на випуска към учителите и персонала на гимназията и пожеланията към съучениците си да да доказват, че са най-добрите и след абитуриентските празници. Виж

   
24.05.2008 Випуск 2008
Езиковата изпрати випуск 2008. Тържествената церемония бе уважена от Негово високопреосвещенство Ловчанския владика Гаврил, много родители и бивши ученици. Пожелания към завършващия випуск поднесоха директорът Радослав Хитов, г-жа Людмила Брънекова /от името на класните ръководители/, Маргарита Хинова /от името на 11 клас/. По време на тържеството бяха наградени всички отличили се ученици през изминалата учебна година. На добър час Випуск 2008!

Снимки

   
24.05.2008 Успех
Г-жа Татяна Колева е отличена с почетния знак "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и културата.
   
24.05.2008 Успех
Маргарита Хинова получи награда, връчена от Кмета на Община Ловеч -г-н Минчо Казанджиев за принос в сферата на образованието и културата.
   
24.05.2008 Участие
Преподаватели и ученици от нашето училище взеха участие в празничното шествие по повод Деня на славянската писменост и култура.
   
22.05.2008 Обмен
Цветина Кривошиева споделя накратко за обмена в град Хаген, който се състоя в края на април:

Пътуването до Хаген беше едно вълнуващо преживяване и незабравим спомен. Първите ми впечатления от града бяха от партньорското ни училище и топлото посрещане от страна на немските ни приятели.
Престоят ни в немските семейства също се оказа едно интересно начинание и, струва ми се, всеки от нас успя да се внедри добре в тяхната атмосфера. Имахме възможността да посетим и разгледаме забележителностите на градовете Виена, Кьолн, Мюнхен, както и холандската столица Амстердам. Беше ни отделен и специален ден за забавления в MoviePark. Навсякъде беше невероятно, но като че ли най-много ми допадна Виена. Това беше първия по-голям град, който посетихме по време на пътуването. Нейната архитектура и атмосфера ми направиха силно впечатление.
Междувременно намерихме приятели за цял живот в лицата на немските тийнейджъри, с които живяхме и се забавлявахме десет дни. Може би това е втората най-важна причина за обмена след затвърждаването на чуждия език – създаването на нови приятелства и контакти.

   
19.05.2008 Успех
Георги Минков от 12 б клас е Лауреат на Първата национална олимпиада по история. Завоюваният от него отличен резултат му отваря вратите на големите университети в България. Честито!

Ето какво сподели Георги:

Като представител на ловешката група, явила се на Първата национална олимпиада по история и цивилизация за 12 клас във Враца на 17 и 18 май, съм горд за заявя, че младите историци от нашето училище се представиха достойно.
Ръководител на групата бе г-жа Дацова, която ни подкрепяше и напътстваше. Олимпиадата се състоя
в два етапа - писмен и устен (защита), а гостолюбивите домакини посрещнаха близо 90 ученици от цяла България.
Първият етап представляваше решаване на тест - 40 въпроса със
затворен отговор, 10 въпроса с отворен и отговор на исторически въпрос.
Последният компонент бе на тема "Как България осъществява своята независимост в началото на 20 век".
На следващия ден последният въпрос трябваше на бъде защитен устно пред национална комисия , съставена от преподаватели от СУ.
Аз получих престижни две шестици на тази олимпиада и заедно със още седем лауреати оглавявам класирането.
Тези отлични оценки заменят кандидатстудентския изпит по история в много висши учебни заведения, в което се състои и големият успех на моето представяне.
Трябва да се отбележи и достойното представяне на Петя Радославова и Георги Гетов
от 12 е клас, които също защитиха името на ГЧЕ “Екзарх Йосиф І”.
   
17.05.2008 Изпит
Отговорите от проведения днес изпит по български език и литература за 7 клас можете да изтеглите тук
   
17.05.2008 ЕГ прес
Излезе новият брой на вестник "ЕГ прес". Въпреки трудностите новото ръководство на Ученическия парламент намери сили и средства и осигури за аудиторията на гимназията дълго чаканото издание. Броят е посветен на абитуриенския випуск. На страниците на вестника може да прочетете интересни статии за новото партньорство със Швейцария, Езиковата и Европа, новини от Ловеч парти фест 2008.
   
17.05.2008 Успех
Нови математически успехи за Езиковата. Нашата гимназия постигна престижни резултати в областния кръг на олимпиадата по математика. Мария Димитрова от 10 г клас завоюва първо място и изпревари всички представители на специализираната природо-математическа гимназия. Йорданка Радославова от 11 е клас зае второ място в своята възрастова група.(на снимката е Мария)
   
16.05.2008 Пиеса
Випуск 2009 обеща да запази и предава театралния огън. Традиционната церемония по предаването на огъня се състоя след последното /трето/ представление на пиесата "Развод по български". Събитието бе посетено от много приятели и роднини на актьорите от абитуриентския випуск. Огънят, символизиращ духа и традициите на Езиковата бе предаден на Цветан Минков, представител на випуск 2009. В кратко слово Цецо обеща следващия випуск да продължи театралната магия в Езиковата. виж
   
16.05.2008 Успех
Маргарита Хинова от 11 Е клас е наградена в традиционния национален конкурс за създаване на авторски художествени текстове на немски или английски език на Първа езикова гимназия-Варна.Темата на конкурса тази година е Прозорецът, а наградите са равностойни за всички отличени. На официалното награждаване във Варна на 11 май - празник на гимназията тя получи Диплом от Организационния комитет на конкурса, парична награда и книга от Инге Дьор – германка и преподавателка в гимназията.

Творбата на Маргарита можете да прочетете тук
   
14.05.2008 Личност на Езиковата


На 14 май в камерната сцена на театъра в Ловеч се проведе тържествено връчване на Езиковите дипломи /DSD -II/ за завършващия випуск. В словото си преподавателят Аксел Зомер отбеляза, че е забележителен не само фактът, че всички представители на училището са издържали успешно изпита, но и това,че повече от 40% от групата са с резултат, който може да бъде определен като "много добър", и 55 % са с постижение на ниво "добър", което говори за стабилен резултат на групата като цяло. Разбира се, бяха отличени и най-добре представилите се. Симеона Монова и Свилен Колев - с трети резултат. Георги Нешев - с втори резултат. И Весела Панкова - с първи резултат. Тържеството бе почетено от много родители и гости. За доброто настроение се погрижиха група от немските осми класове, Мира Карадилова, Ирена и Цветина Кривошиеви.
   
12.05.2008 Личност на Езиковата
"Езиковата бе старт за мен да постигам, това, към моето се стремя." споделя в интервю за "Атлантида" Елица Начева - "Личност на Езиковата" за април. Ели споделя вълнения от предстоящата раздяла с училището. За Духа на Езиковата, неувяхващите традиции и истинското приятелство четете целия текст на интервюто.
   
12.05.2008 Олимпиада
Милен Киров 10 "б" клас е лауреат на Националната олимпиада по немски език, заемайки второ място. С точка и половина само преди него е ученик от Немска гимназия София. Милен има право да кандидатства за стипендия от МОН.
По брой точки на престижни места в първата десетка се класират:
Боряна Андреева 8 "г" клас и Агнеса Михова 8 "б" клас 5 и 6 място, Мирела Багарова и Ивайло Хаджийски, 9 "в" клас 4 и 6 място, Петя Христова 10 "б" клас и Мария Димитрова 10 "г" клас 7 и 9 място, Гергана Петрова 11 "а" клас 4 място и Моника Бурдиняшка 12 "в" клас 10 място
   
10.05.2008 Ден на самоуправлениетоУчениците превзеха управлението в Езиковата. Това се случи на 9.05, обявен за Ден на самоуправлението. Всички ключови длъжности в гимназията бяха поверени на ученици. Най-много бяха желаещите за отговорни длъжности - директор, помощник - директори, секретари. Не липсваха кандидати и за помощните дейности - хигиенисти, портиери, майстори. Часовете преди обед преминаха под вещето ръководство на двама директори - Деница Николова от 12 в и Виргиния Нанчева от 12 ж. Функциите на директор за часовете от втората смяна пое Стоимена Ангелова от 11 ж клас. Ученици се потопиха в ежедневието на своите учители и преподаваха в часовете през целия ден. "Новото ръководство" поднесе специална изненада на учителите - титуляри, които бяха приветствани със стръкче здравец и пожелания за успешен ден.
   
09.05.2008 Участие
В периода 20-25 април госпожа Галя Иванова взе участие в програма " Учебни визити",организирано от Европейската комисия по образованието.
Представители на 12 страни бяха запознати с образователната система на Австрия и нейните постижения в приложението на на информационните технологии в обучението.В рамките на визитата бяха посетени училища в Линц,Щаер и Робах.
   
09.05.2008 Личност на Езиковата
Гласуването за Личност на Езиковата и ЕГ Team за месец април приключи. Личност на Езиковата отново е Елица Начева с 44% от гласовете. Групата Sprachdiplom на випуск 2008 е ЕГ Team за месец април. Тя водеше оспорвана битка с Актьорската трупа на випуск 2008, но в крайна сметка спечели с 3 гласа повече.
   
04.05.2008 Личност на Езиковата
Гласуването за Личност на Езиковата и ЕГ Team за месец април започна. Вотът ще продължи до петък. Гласувайте на страницата "Личност на Езиковата".
   
03.05.2008 Пиеса
"Благодарна съм, че бях част от Пиесата, че усетих сладката тръпка на сцената." Антония Христова споделя, ексклузивно за "Атлантида", своите емоции от участието в постановката "Развод по български". Антония се превъплъти в ролята на адвокат Иванова в Пиесата на абитуриентския випуск.
"Спомням си първата пиеса на 12-ти клас, която имах удоволствието да гледам-“Криворазбраната цивилизация”. Бях много учудена като видях толкова много познати лица, превъплътили се в забавни роли. Още тогава в мен се породи желанието един ден да бъда една от тях, макар и за малко. Май все пак някои мечти се сбъдват... " четете повече
   
01.05.2008 Олимпиада
Георги Росенов Гетов от 12 Е клас, Петя Радославова Вълчева 12 Е клас и Георги Емилов Минков от 12 Б клас се класираха за финалния кръг на Националната олимпиада по история. Олимпиада по история се провежда за пръв път. Национален кръг е предвиден само за ученици от 12 клас. Петя, Георги Гетов и Георги Минков постигнаха най-висок резцултат на областния кръг на състезанието. Те ще бъдат единствените представители на нашата област на финалния етап . Дано късметът бъде с тях! Успех!
   
01.05.2008 Личност на Езиковата
Отново конкуренция в състезанието за ЕГ тийм за април. Номинирани са актьорската трупа на випуск‘08, отборът на гимназията по химия и групата Sprachdiplom на 12 клас. Номинациите ще бъдат представени до край на седмицата. Всички ще могат да гласуват от понеделник.
   
01.05.2008 Личност на Езиковата
Изборът на „Личност на Езиковата” за април ще бъде особено оспорван. Месецът донесе много престижни резултати за гимназията. Затова номинациите ще бъдат повече. За месец април са номинирани Елица Начева 12 Д, Велислав Минчев и Мирослав Патриков 12 Е, Иванка Данчева 12 Б и Ради Иванов 9 Е. Очаквайте до края на седмицата профили на номинираните. Гласуването ще започне в понеделник.
   
29.04.2008 Самоуправление
"Атлантида" открива официално секцията "Самоуправление"
   
29.04.2008 Образование
„Атлантида” открива секция в помощ на зрелостниците. Секцията ще намерите в страницата „Образование”. В нея ще се публикуват материали за предстоящите матури и кандидатстудентската кампания. Като начало поместване няколко полезни връзки към страници с графика, програмите и няколко примерни теста за матура. През следващите седмици ще поместим тренировъчни тестове. Надяваме се да бъдем полезни във вашата подготовка за изпитите.
   
25.04.2008 ПисмоМишо Енчевски поздравява Езиковата от всички нейни бивши ученици, следващи в Германия. С писмо до „Атлантида” Мишо предоставя интересна информация за желаещите да учат в Германия.
„Знам колко е трудно да си нов в Германия, затова реших да допринеса с нещо за успеха на бъдещите мераклии.Пращам ви линк към едно българско студентско сдружение „Zlaten Vek" - Nurnberg – Erlangen. Дружеството е изцяло от студенти, живеещи в Нюрнберг и Ерланген – хора печелили световни награди за различни проекти. Самият аз членувам в дружеството”
Мишо ни информира, че дружеството развива дейност, изключително полезна за новопристигнали в Германия – семинари за нови студенти, лични консултации за институциите и професионалното развитие в страната, помощ при разрешаване на първоначалните битови проблеми. Сред големите цели на дружеството е поддържане на българския дух в Германия чрез концерти, български културни вечери и партита, изложби. Дружеството развива благотворителна дейност, като ежегодно дарява събрани средства на „Движението на българските майки” Повече за дейността на дружеството можете да прочете на http://www.zlatenvek.de
   
23.04.2008 Състезание
Вчера отборът по баскетбол (девойки младша възраст) взе участие в зоналното състезание в град Севлиево. Нашите момичета не успяха да се класират напред. Въпреки отличната игра след тенденциозни съдийски отсъждания нашият отбор отпадна от следващата надпревара. Пожелаваме през следващата година да постигнат по-голям успех!
   
23.04.2008 Обмен
Езиковата се включи в ново партньорство. В началото на месец април бе осъществен обмен с "Sekundarschule-Burg", гр. Лиистал, област Базелланд, Швейцария.
Обменът, започнал като част от програма, посветена на Евро 2008, обещава да се превърне в традиция. В първият обмен се включиха 6 момчета от Езиковата, представляващи футболен отбор на нашето училище. Визитата беше върната от техните връстници през миналата седмица.
Ето какво споделя, ексклузивно за „Атлантида” един от участниците в обмена Николай Паричев от 9 д клас:
Швейцария е невероятно бяла и красива страна.Вдъхновява с високите си снежни върхове, пълноводната и чиста река Рейн, зелените поля и пъстроцветните градини. Швейцарските кантони впечатляват със своята подреденост, чистота и природни и исторически забележителности.Хората са спокойни, учтиви и по-голямата част от тях-преуспели.Харесах Швейцаря, но обичам БЪЛГАРИЯ !!!
   
22.04.2008 Ученически парламент


Ученическият парламент отново има ръководство! След няколко месеца безплодни опити ученическата общност избра хората, които ще представляват техните интереси в Парламента. В проведения вот за председателския пост най-много гласове събра Петя Христова от 10 б клас.Петя е човек с доказано отношение към училището неговите проблеми и традиции. Редактор на училищния вестник, участник в знаменитото тенис трио на училището. Функциите на заместник поема Павел Петков от 11 д клас. Секретар ще бъде Моника Любенова от 11 в клас. На следващо заседание Парламентът ще обсъжда промени в Правилника и своето организационно структуриране. Честито на избраните! Пожелаваме им да превърнат Парламента в истински орган на ученическо самоуправление! Очаквайте скоро подробни профили на новоизбраното ръководство.
   
20.04.2008 Среща
Езиковата отново разтърси Ловеч. Трета поредна седмица нашата гимназия внася багри в сивото ежедневие на града. След Фестът и Празникът на училището дойде време за традиционните срещи на випуските. В навечерието на Цветница випуск 2003 отбеляза 5 години от своето завършване. Специално за случая пристигнаха над 120 момичета и момчета от випуска. Младите хора, много от което вече абсолвенти в своите университети, демонстрираха отново уникалния дух на Езиковата – всеотдайно приятелство виж и благодарност за петте години прекарани заедно. Празникът завърши с разтърсващ купон в хотел „Президиум”, събрал различни поколения възпитаници на Езиковата.
   
18.04.2008 Посещение
След близо 40 години Фолкер Енгелке отново в кабинета по физика.
През 1965 год. само на 25 години, като делегиран учител по физика г-н Енгелке пристига от бившата ГДР в гимназията. Остава четири години до 1969 год. За две години като класен ръководител е обиколил цяла България със своя клас, по чиято покана е тук. За гимназията пази най-прекрасните спомени, българските му ученици са били най-добрите и най-любознателните, които е имал. Четирите години , прекарани сред приятели в Ловеч, са най-хубавите години от живота му. В Германия, на своите ученици често разказва за живота си в България, по-точно в гимназията /тогава всичките 10 немци живееха в къщите в двора на гимназията, които вече не съществуват/. Каза, че се е почувствал отново млад, когато застана пред дъската в кабинета по физика. Голяма беше радостта му, че се среща със свои бивши ученици, понастоящем учители в нашата гимназия. Представи се на добър български език на г-н Хитов и на сбогуване каза, че България ще остане завинаги в сърцето му.
   
18.04.2008 Писмо

Искрени поздрави за сайта „Атлантида” пише в писмо до нас Йоана Пеева /випуск 2007 12 г клас/. Езиковата имаше нужда от нещо такова. Това училище ще остане завинаги в сърцата ни! Като чета сайта се чувствам част от това общество – Езиковата. Искрено благодаря!

Йоана учи в град Mannheim, Германия. В града е учредено българско дружество „Бай Ганьо”, което да популяризира града и да подпомага българите, които са го предпочели за да продължат обучението си. Йоана ни информира, че дружеството организира специална менторска програма, с която да улесни адаптацията на българите в Германия и града. Повече информация можете да получите на адрес http://baiganyo.uni-mannheim.de/.

   
18.04.2008 Успех
В края на миналата седмица Маргарита Хиновa и Даниел Василев взеха участие в Националната олимпиaда по английски език в град Велико Търново. За постигнати отлични резултати до този етап на надпреварата нашите представители са получили почетни грамоти от МОН, Посолството на съединените щати и Община Велико Търново.

(кликни върху снимките за голям размер)
   
13.04.2008 Успех
На Националното състезание по химия,проведено във Велико Търново, Иванка Дачева завоюва супер престижното 3 място с максимален резултат 6.00. Тя, както и всички останали от отбора -Димитър Минков, Весела Панкова, Радина Събчева, Десислава Кипрова, Полина Пеловска и Вергиния Ненчева, могат да бъдат поздравени не само за високите си постижения / в отбора всички имат резултат над 4.50/, а и зарди това, че вече са студенти - оценките им се признават за положен изпит по химия в български ВУЗ. За първа година в историята на ГЧЕ целият отбор постига подобен респектиращ успех! Браво! Честито и на преподавателката г-жа Виолета Нетова!
   
13.04.2008 Успех
В деня на училищния празник стана известно, че всички дванадесетокласници от групата Sprachdiplom са издържали успешно изпита за придобиване на сертификат за владеене на езика, което отваря пътя им към висшите училища в Германия. Браво!
   
12.04.2008 Пиеса

Вчера бе отбелязан Празникът на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I”. Тазгодишният празник премина под мотото „126 години чуждоезиково обучение в Ловеч”. В препълнения салон на Драматичен театър, Ловеч си дадоха среща различни поколения преподаватели и възпитаници на Езиковата. Специално за събитието от различни градове в страната и чужбина пристигнаха и много бивши ученици. Сред официалните гости бяха Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил и Кметът на Ловеч г-н Минчо Казанджиев, които поднесоха приветствия. Със своите песни и танци талантливите момичета и момчета от Езиковата създадоха свежо настроение и внесоха колорит в Празника. Истинска наслада създадоха изпълненията на Цветина и Ирена Кривошиеви, Ралица Филипова, Елизабета Велчевска, Ивайла Станчева, Ивета Петкова, Моника Вълчева виж, Балет „Ралица”, Георги Недков, Цветан Минков и Мартин Симеонов от „Агресия” виж, училищния хор.

Снимки от празника

   
12.04.2008 Пиеса

Пиесата на випуск 2008 предизвика истински възторг! Както винаги „връх” на Празника сложи пиесата на завършващия випуск в Езиковата. Тази година младите актьори представиха „Развод по български". Момичетата и момчетата очароваха зрителите със своята непринудена игра и майсторски стил. Актьорите поднесоха истинско забавление и радост на препълнената зала в Драматичния театър. Голяма заслуга за успеха на пиесата има актрисата Слава Георгиева – режисьор на постановката. Нейната работа в съчетание с усилията и таланта на младите актьори придадоха позабравен блясък на най-старата традиция в гимназията– Пиесата на абитуриентите.

Снимки от пиесата

   
11.04.2008 Личност на Езиковата


Личност на Езиковата за месец март е Даниел Василев от 8 д. Даниел спечели гласуването с 56% от всички гласове. Днес приключи и гласуването за ЕГ Team - победител е женският хандбален отбор. Той успя да се пребори с оспорваната конкуренция и грабна приза за месец март.
   
11.04.2008 Фест '08
Ради Иванов от 9 Е клас се нареди между победителите в конкурса за екологично есе на английски език и учавства в международната среща ‘Fit and green’. Ради споделя своите впечатления ексклузивно за "Атлантида":

За конкурса за есе на тема „Човек vs Природа. Каква е цената на победата?!” научих от госпожа Гадевска. Състезанието беше организирано от екологично сдружение „За земята” и читалище „Бъдеще сега”. От цялата страна бяха избрани осем деца, които да представят България в международната среща ‘Fit and green’ , която се състоя в Гларамара, област Лейк Дистрикт, Великбритания.
В срещата взеха участие деца от България, Македония, Албания и Великобритания. Бяхме разделени на групи, състоящи се от двама представителя на всяка страна. Упражненията, които правехме бяха: скално катерене, ходене в планината, кану , ghull scrambling (спускане по буен планински поток) и туристическо ориентиране. Всички дейности бяха много добре обезопасени. Всички доброволно участвахме в ремонта на маркировката и пригодяването за инвалиди на планинска пътека.
   
09.04.2008 Фест '08
"Фестивалът наистина трябва да бъде нещо, което ни прави по сплoтени и различни, но като гледам с всяка отминала година става все по зле" казва в ексклузивно интервю за "Атлантида" Георги Недков - един от водещите музиканти на популярната училищна рок-банда "Агресия". Както знаем част от музикантите от групата се събраха за да участват в тазгодишния Фест. За Феста, традициите, Езиковата и новото ежедневие на Георги четете в пълния текст на интервюто.
   
09.04.2008  
Даниела Стоянова и Лилия Петрова се класираха за Националния кръг на олимпиадата по български език и литература, след като на областния кръг постигнаха отличен резултат. Честито!
   
09.04.2008 Празник
Празникът на Езиковата ще бъде ознаменуван с уникален турнир по женски футбол. Атрактивното състезание ще се проведе в четвъртък на новата площадка с изкуствено покрите в гимназията. Сили ще премерят отборите на Езиковата, ОУ "Проф. Димитър Димов", .Кожарски техникум и ПГИТУ
   
09.04.2008 Кампания
Езиковата се включи в кампанията "Да засадим дърво". Ученици от гимназията, подкрепяни от г-н Радослав Хитов засадиха десетки иглолистни дръвчета и разшириха парка в училището. Посадъчния материал бе осигурен от г-н Павли Богдански, директор на Регионалното управление на горите. В инициативата взе участие г-жа Лидия Шулева, депутат от Ловешки район. Припомняме, кампанията "Да засадим дърво" е инициатива на Президента Георги Първанов.
   
07.04.2008 Празник
Тържествената част на Училищния празник ще започне в 10ч. на 11 април в салона на Драматичен театър -Ловеч.В концерта ще вземат участие училищният хор, балет "Ралица", Елизабет Велчевска, Ралица Филипова, Тереза Коларова, представители на осмите класове.Ще бъде представена и пиесата на завършващия випуск - "Развод по български"
   
07.04.2008 Успех


Трима ученици от Езикова гимназия са приети в Американския университет в Благоевград. Елица Начева, Велислав Минчев и Мирослав Патриков предоляха успешно кандидатстудентските изпити на елитния университет. Нашите абитуриенти са приети и в престижни университети в Чикаго и Ню Йорк. Техният успех е поредното доказателство за нивото на езикова подготовка в ГЧЕ "Екзарх Йосиф I". Честито!
   
05.04.2008 Личност на Езиковата

От днес започва гласуването за Личност и ЕГ тийм на Езиковата за месец март. Месецът беше особено благодатен за училището и ни подари много събития и успехи. Затова предлагаме повече номинации и в двете категории. Със своите изяви всеки от номинираните ни направи горди, като част от общността на Езиковата.

Своят глас за личност и ЕГ тийм на Езиковата през март можете да подавате до 11.04 на страницата за Личност на Езиковата. Резултатите ще бъдат обявени в края на следващата седмица.

   
05.04.2008 Гласуване

Приключи гласуването за най-артистично изпълнение на феста. През изминалата седмица сайтът Атлантида ви даде възможност да дадете своя глас за изпълнението, което ви е впечатлило през двете фестивални вечери. Крайните резултати малко се разминават с мнението на организаторите. Сред изпълнителите от първата вечер най-голяма подкрепа получиха победителите Иван от А-клас и Мария от В-клас ( Simple plan - Welcome to my life) и Мартин Николов (Nazareth - miss missery) – по 24% от подадените гласове. По достойнство е оценена и артистичността на Ралица от 9 ж (Ishtar - Horchat Hai Caliptus) и Тереза от 9 ж (I Feel Like A Woman на Shania Twain) по 10%. Изпълнението на Светослав 11 б и Виктория 11 г ( O.Neton ft J.Travolta - you are the one ) се възприема като най-артистично от втората вечер. Те получиха 25% от подадените гласовете. Със симпатия се ползва представянето на Преслав и Иван 10 г ( Сл.Трифонов - Студио X) с 16%, Николай 10 г (Сл.Трифонов - Камикадзе) с 11%, Виктория 11 г (Michael Jackson - Billie Jean) с 10% и Виктория 10 б (Rainbow - Can't let you go) с 7%.

   
03.04.2008 Участие
В периода 17 март - 28 март 2008 госпожа Катя Гадевска взе участие в международен квалификационен курс по програма “Коменски” на тема “Език, методология и култура” в Brighton, England.
   
01.04.2008 Състезание

Отборът по химия на Езиковата ще представя Ловещка област на предстоящото състезание във Велико Търново (12-13 април). Всяка област участва в това състезание с квота от 8 състезатели. Сред тях 7 са от нашето училище – Иванка Дачева 12 „б”, Димитър Минков 12 „б”, Полина Пеловска -12 "г", Вергиния Нанчева -12 "ж", Весела Панкова -12"б", Радина Събчева - 12"д", Десислава Кипрова -12 "б". Състезанието е традиционно и се счита за изключително престижна надпревара. Всички резултати над 4 от това състезание се приемат за вход в редица български университети. Успех на нашите участници!

   
01.04.2008 Състезание

Иванка Дачева се представи отлично на Националната олимпиада по химия. Нашето момиче зае 16 място от 60 участници, като остана само няколко позици след челната десетка, която получава правото да участва на международна олимпиада. Иванка остана само на 11 точки след първия на теоретичния и 9 т - на практическия кръг. В олимпиадата взе участие и Димитър Минков, който също записа достойно представяне. Нашите участници мериха сили с ученици от математически гимназии, където химия се изучава с несравнимо по-голям брой часове. В крайното класиране от езиковите училища единствено Английската гимназия в Русе успя да изпревари нашите представители.

   
01.04.2008 Състезание

Василена Колева (на снимката) от 9 в клас и Нели Денчева от 8 Д клас са героите на Езиковата от приключилото математическо състезание. Василена зае първо място в състезанието на деветокласниците, изпреварвайки изключително силните представители на Американски колеж, София. За успеха си Василена получи специалната наградата на Кмета на община Ловеч - Минчо Казанджиев. Нели зае второто място в група 8-ми клас след представителя на Американския колеж. Представянето на гимназията в тази група бе особено силно, като на практика спечелихме отборната надпревара. Три училища се откроиха в състезанието– Американски колеж, София с 2 първи места (8 и 10 клас), две втори места (9,11 клас) и 1 трето място, ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”, Ловеч с 1 първо място и 1 второ място и I Английска гимназия, София с 1 първо място (10.ти клас) и 1 трето място (11-ти клас). В призовите тройки класираха състезатели още ГПЧЕ „Петър Богдан”, Монтана, ГПЧЕ „Ромен Ролан”, Стара Загора и Националната Априловска гимназия, Габрово.

Ето и останалите силни резултати на нашите участници:

8-ти клас
Хани Аласбахи 8 в клас и Румяна Григорова от 8 а клас – 4-ти резултат
Даниел Василев 8 д клас и Александър Савев от 8 а клас – 5-ти резултат

9-ти клас
Ивайло Хаджийски 9 в клас – 6-ти резултат
Тони Любомиров 9 е клас – 7-ми резултат
Илияна Димитрова 9 е клас и Калоян Костадинов 9 д клас– 8-ми резултат

10-ти клас
Даниел Димитров 10 д клас – 6-ти резултат
Бонка Миховска 10 е клас – 8-ми резултат

11-ти клас
Васил Дафов 11 а клас – 7-ми резултат

12-ти клас
Наталия Раденцова 12 г клас – 7-ми резултат
Цветомира Иванова 12 е клас – 8-ми резултат

Както се вижда участието на нашите отбори бе повече от достойно. Честито на всички!

   
01.04.2008 Фест '08

Както всички знаем през миналата седмица се проведе най-чаканото събитие в Езиковата – Фест08. Тазгодишният Фест направи впечетление с отлични декори, безупречна организация и запомнящи се изпълнения. Трите фестивални вечери преминаха в препълнения театрален салон на Езикова гимназия. За радост на организаторите тази година към купона се присъединиха много бивши ученици на гимназията. Победители в отделните групи станаха:

* 8 клас - Иван от А-клас и Мария от В-клас с песента на Simple plan - Welcome to my life;
* 9 клас - две първи места: Ралица от Ж-клас с представи спиращо дъха изпълнение на Ishtar - Horchat Hai Caliptus. Много овации събра и Тереза, пак от Ж-клас, за изпълнението на Man I Feel Like A Woman на Shania Twain http://www.vbox7.com/play:7c25f4f4
* 10 клас - Цвета от А-клас за песента на Силвия Кацарова "Обещай ми любов".

Публиката прие с открити симпатии и изпълненията на Мартин,8в - Nazareth - miss missery, Петър,9ж - Nickelback - far away и Richard Marx - right here waiting, Виктория, 10 б - Rainbow - can't let you go, Християна,10ж + Михаела 10 а - Anouk - nobody's wife, Преслав+Иван 10 г - Сл.Трифонов - Студио X. Всъщност публиката се радваше и пееше с всеки изпълнител, независимо от неговите вокални възможности.Най-вълнуваща бе третата вечер – посветена на 12 клас. Абитуриентският випуск раздаде своите традиционни награди и изля емоции в изпълнение на култувата „Клетва”. http://www.vbox7.com/play:0b3c0a69

Припомняме, че сайта Атлантида обяви гласуване за най-артистично изпълнение през състезателните вечери. Все още имате възможност да подадете своя глас в анкетата.

   
31.03.2008 Състезание
Наталия Хинова от 9 б клас спечели областната олимпиада по биология в своята възрастова група. Така Наталия доби правото да представлява областта на националното състезание. Както се очакваше Иванка Дачева от 12 б клас също постигна победа в областния кръг. Г-ца Дачева бе безапелационна и изпревари значително своите конкурентки. Успех момичета и на националния кръг!
   
31.03.2008 Състезание
ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" бе домакин на традиционното математическо състезание между езиковите училища. Тази година в състезанието се включиха 231 участници от Стара Згора, София, Ямбол, Перник, Силистра, Плевен, Добрич, Русе, Разград, Троян и Севлиево. Както обичайно участие взеха едне от най-силните математически отбори в страната, излъчени от Американския колеж и Първа английска гимназия в София, старозагорската езикова гимназия "Ромен Ролан", езиковата гимназия "Гео Милев" от Добрич. В следващите дни очаквайте резултати от състезанието.
   
30.03.2008 Спорт


Отборът на осмокласниците от Езиковата спечели мини футболен турнир за купата на ОУ „Проф. Димитър Димов”. Турнирът се състоя на изкуствено затревеното игрище в к-с „Младост”. На финала нашите футболисти победиха домакините от „Проф. Димитър Димов”. Въпреки тенденциозното съдийство и реннен гол на противника, нашият отбор постигна победа с 4:3. В по-ранни срещи момчетата от Езиковата разгромиха втория отбор на „Проф. ДимитърДимов” с 5:1 и ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с 9:1. Голмайстор на турнира стана Иван Чингов от Езикова гимназия.

(кликнете върху снимките за по-голям размер)

   
30.03.2008 Спорт
Поразяващото тенис трио Петя Христова, Цвета Николова и Грозданка Грозданова също се саморазправи на областния шампионат. Момичетата от Езиковата не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и победиха с категоричното 3:0 общинските първенци на Луковит, Тетевен и Угърчин. Стискаме палци и за зоновата надпревара.
   
30.03.2008 Спорт

Дамският баскетболен отбор на Езиковата /8-10 клас/ е шампион на Ловешка област. През миналата седмица нашите момичета рагромиха отбора на Троян на техен терен. С категоричната си победа /42:12/ отборът на Езикова гимназия показа, че няма конкуренция в Ловешко. Нашият тим се представи в състав Данита 10 д, Глория и Пламена 9 е, Теодора 10 в, Михаела 10 а, Габриала и Станислава 8 д, Лора 10 в.През следващия месец ги очаква ново предизмикателство - зонални състезания Пожелаваме успех в престоящите срещи!

(кликнете върху снимката за по-голям размер)

   
28.03.2008 Олимпиада
И успехите на немските класове в областта на чуждите езици са безспорни. За национален кръг на олимпиадата по немски език от 12 клас са класирани - Моника Бурдиняшка и Велимира Благоева от 12-в кл. Евгения Топалова от 11 -б и Гергана Петрова от 11-а са представителите ни сред единадесетокласниците. Петима са извоювалите право на участие в последния кръг сред 10 клас- Мария Димитрова -10-г, Даниела Едрева -10-в и Йоанна Тодорова, Милен Киров и Петя Христова от 10-б кл. Паулина Маринова от 9-б , Ивайло Хаджийски и Мирела Багарова от 9-в ще премерят сили със своите връстници след няколко седмици в Монтана. А най-малките ще заминат за последното състезание с "отбор" от 23 души - с най-високи резултати сред тях са Хани Аласбахи и Мария Симеонова от 8-в и Йоана Иванова от 8-г. Поздравления!
   
28.03.2008 Фест '08
Атлантида започна отразяване на събитията от ФЕСТ'08. Освевн актуални новини сайтът ще предложи и възможност за избор на най-артистичните изпълнители на феста. До вторник/1.04/ можете да дадете своя глас за изпълнителите, които ви впечатлиха през фестивалните вечери.
   
28.03.2008 Стипендия
Павлина Зарчева спечели стипендия за 6-седмично обучение в САЩ (20.06-02.08.2008г.) в Института за обучение и усъвършенстване на преподаватели в средното образование в гр. Амхърст, Масачусетс, САЩ. Г-жа Зарчева се включи в група от 60 представители на различни страни. Павлина е единствената българка и е избрана сред няколко десетки кандидати. Инициатор на конкурса е посолството на САЩ в София. Програмата е концентрирана върху цивилизацията на САЩ и засяга въпроси свързани с историята и развитието на образователните институции и ценности в САЩ, както и съвременният политически, обществен и икономически живот на американското общество. Основна цел на обучението е обогатяване на учебната програма и подобряване качеството на преподаване по теми за САЩ в учебните заведения от средното образование. Програмата включва 4 седмици обучение и 2 седмица пътуване в САЩ с цел обучение.
   
26.03.2008 Отново успех
На математическото състезание "Европейско кенгуру" Димитър Димитров и Петър Петракиев от 8-е клас, Вили Димитрова от 10-ж клас и Маринела Георгиева от 12-е клас завоюваха първите места в своите възрастови групи! Браво! От тях очакваме нови успехи на предстоящите математически конкурси.
   
25.03.2008 Успех
Маргарита Хинова е победител в областната олимпиада по английски език. Маги е постигнала 90 точки /от 100/, с които се класира на националния кръг на състезанието. За национална олимпиада се класира и Даниел Василев от 8 д клас. Желаем успех на нашите представители в заключителния тур!
   
22.03.2008 Успех
Иванка Дачева постигна пореден изключителен успех. На проведения подборен кръг на олимпиадата по химия Иванка записа резултат от 100 точки (от 100 възможни). Така нашето момиче се нареди сред първите класирани за националната олимпиада. Изключителна гордост буди фактът, че Иванка дели този резултат с още 6 ученици, всички от математически гимназии с интензивно изучаване на химия. Сред класираните за националната олимпиада се нареди и Димитър Минков от същият 12 б клас. Сред класираните за националния форум има само 4 ученици от езикови училища. Представителите на I Английска гимназия, София и I Езикова гимназия, Варна са делеч след Иванка и Димитър по брооя на постигнатите точки. Стискаме палци на нашите представители за успех и в националния кръг.
   
22.03.2008 Фест

Тазгодишният Фест ще предложи голямо разнообразие от музикални стилове. Сред предварително заявените изпълнения са включени песни на рокбанди и изпълнители като Nazareth, Nickelback, Rainbow, Lenny Kravitz, Tina Turner, класически поп и диско парчета на Roxette, Shania Twain, Celine Dion, Michael Jackson, Аce of base и модерни денс изпълнители – Ishtar, Kelly Clarkson, Jojo, Cascada. Радваща тенденция е растящият брой български песни. През трите фестивални вечери ще чуем песни на Мария Нейкова, Дони, БТР, Силвия Кацарова, Лора, Деси Добрева, Милена, Слави Трифонов. Предварително е ясно, че почитателите на попфорлка ще останат разочаровани.

Страницата за Фест 2008 в раздел "Арт" е официално открита и може да бъде посетена тук.

   
20.03.2008 Спорт
Отборът девойки младша възраст (8-10 клас) спечели областното състезание по хандбал. На финала нашите момичета победиха отбора на Угърчин с 13:9. С тази победа хандбалистките на Езиковата се класираха на зоналните състезания. В следващите дни очаквайте подробности.
   
20.03.2008 Семинар

Участничките в семинара „Световен етос” се върнаха доволни от представянето си и от незабравимите срещи със свои връстници от Румъния, Германия, Унгария и Молдова. Припомняме, че в семинара в румънския град Медиаш участваха четири момичета от Езиковата - Теодора Лалова от 10 а, Павлета Първанова 10 б, Лора Ангелова и Александрина Кръстева 10 в.На форума организиран от експерта по преподаване на немски език Ролф Виларет бяха представени оригинални идеи за диалога между религиите, културните проблеми на съвременното общество, равноправието на половете, опазването на планетата Земя и енергийните ресурси. Запомнящ се творчески продукт бяха разработките за ценности на живота, отношението към смъртта, както и вечното търсене на смисъла на съществуването. Момичетата от Ловеч представиха изследване на вероизповеданията в региона, резултат от множество срещи с духовни лица, музейни и библиотечни работници, съграждани и съученици.

повече (материал от г-жа Галя Баева)

   
   
17.03.2008 Образование
Секцията "Образование" е вече официално открита и всичко, което е свързано с работата в нашето училище, ще бъде публикувано в този раздел. Материали пращайте на познатия e-mail адрес: atlan_tida@abv.bg
   
17.03.2008 Личност на Езиковата
Диляна Добрева от 10 Е клас е Личност на Езиковата за месец февруари. Диляна спечели борбата с Иванка Дачева с 66% от гласовете. Резултати от гласуването може да видите тук.
   
17.03.2008 Фест

Най-чаканото събитие в Езиковата, Фест ’08, ще се проведе на 26,27 и 28 март. Организаторите споделят, че са осигурили значителни средства за финансовото обезпечаване на тазгодишният фестивал. Подготвени са нови идеи и свежи рекламни материали. „Атлантида” обещава да информира за всичко интересно преди събитието и по време на фестивалните вечери.

   
17.03.2008 Проект

Езикова гимназия спечели първи голям европейски проект. Той ще бъде финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на ЕС. Проектът е наречен „Делникът в празници” и ще спомага за развитие на извъкласните дейности в училище. Предвижда се в продължение на 20 месеца да бъдат изградени клубове по интереси и създадени нови училищни ритуали и празници. В следващите дни очаквайте повече информация за проекта.

   
14.03.2008 ЕГ Team
Баскетболният отбор на гимназията, момичета - младша възраст заслужено стана вторият ЕГ Team на гимназията. Новата инициатива на atlantida.free.bg ще излъчва номинации за ЕГ Tеam всеки месец. Предложения за ЕГ Team на месец март, пращайте на atlan_tida@abv.bg
   
11.03.2008 Спортна площадка

Езиковата се сдоби с най-модерната в Ловеч спортна площадка с изкуствено покритие. Нейното изграждане е финансирано от национална програма за развитие на училищния спорт. Площадката е многофункционална и позволява провеждане на състезания по баскетбол, волейбол, хандбал и тенис. С тази придобивка започва поетапно обновяване на спортната база в училището.

(кликнете върху снимката за по-голям размер)

   
10.03.2008 Фест 2008

Емблематичната за Езиковата група „Агресия” се събира за предстоящия Фест 2008. Както е известно част от членовете на групата се дипломираха през миналата година и поеха към различни висши училища. Бившият соло китарист Георги Недков ни съобщи, че музикантите ще свирят и трите вечери на фестивала. Надяваме се, че сценичното присътвие на „Агресия” ще направи още по-вълнуващи фестивалните вечери.

   
10.03.2008 Семинар

Група ученици от Езиковата ще вземат участие в международен семинар в румънския град Медиаш. Семинарът е част от международен проект „Световна етика”, в който нашето училище се включи отлично. В българската група са включени представители само на три училища – езикови гимназии от Ловеч, Варна и Бургас. В продължение на няколко дни участниците в семинара ще обсъждат въпроси на съвременната етика -общочовешките и религиозните ценности в съвременното общество. В групата на Езиковата са включени Теодора Лалова от 10 а, Павлета Първанова 10 б, Лора Ангелова и Александрина Кръстева 10 в. Пожелаваме успешно представяне на нашата група!

   
10.03.2008 Гласуване
Започна гласуването за личност на Езиковата за месец февруари. Номинирани са Иванка Дачева от 12 Б и Диляна Добрева от 10 Е. Гласуването ще се проведе от понеделник до петък на страницата за Личност на Езиковата. В петък ще бъде обявен резултатът от гласуването.
   
07.03.2008 Успех
И пак за успехите – Любомира Емилова и Деница Иванова от 10-б клас - също получават възможността срещу самофинансиране да живеят и се обучават в Германия по линия на международния образователен и културен обмен на Сдружение “Младеж за разбирателство” за една година. Стискаме им палци!
   
07.03.2008 Успех
Виктор Пламенов от 10-В клас вписа ново блестящо постижение в нашата символична “Алея на славата”, като завоюва една от петте едногодишни стипендии за обучение в Германия по програма на Сдружение “Младеж за разбирателство”.
Честито!!!
   
28.02.2008 Конкурс
Иванка Дачева от 12-б клас в условията на сериозна конкуренция успя да завоюва една от предложените стипендии за академично обучение в Германия на организацията DAAD, с което доказа , че нашето училище е безспорен лидер в обучението по немски език. Най-сърдечни поздрави за победителката! От нея очакваме нови успехи!
   
26.02.2008 Конкурс
Диляна Добрева от 10 Е клас е сред победителите в тазгодишния конкурс на Асоциацията по четене. Диляна печели едногодишна стипендия в САЩ по програмата Assist. Знаменателен е фактът, че нашето момиче е класирано на трето място, като е изпреварено единствено от представители на Езиковата гимназия в Хасково и Американския колеж в София. Сред класираните за стипендии в САЩ и Великобритания са 15 ученици от София, Стара Загора, Хасково, Ловеч и Габрово. Диляна нареди Езиковата сред най-успешните езикови училища в България, като записа своето име сред десетките блестящи ученици на гимназията, спечелили стипендии за обучение в авторитетния конкурс. Атлантида поднася своите сърдечни поздрави! Гордеем се с теб, Диляна!
   
26.02.2008 Състезание
Димитър Емилов Минков от 12 Б клас взе участие в националното състезание по компетентност в природните науки, проведено през миналата седмица в Троян. Отборът на Димитър , съставен от ученици от различни области, спечели първо място в състезанието. Поздравления за Димитър, който защити честта на химията и Езикова гимназия.
   
23.02.2008 Баскетбол
Баскетболният отбор на гимназията, момичета - младша възраст, е шампион на общината. Чаровната формация на Езиковата спечели решителната среща с отбора на ПМГ, проведена миналата седмица. Така отборът получи право да участва в състезанията на областно ниво. Нашият тим се представи в състав Данита 10 д, Глория и Пламена 9 е, Теодора 10 в, Михаела 10 а, Габриала и Станислава 8 д, Лора 10 в. Това е вторият спортен успех за гимназията след като по-рано друга дамска формация, отборът по тенис на маса в състав Петя Христова, Цвета Николова и Грозданка Грозданова спечели общинското първенство. Пожелаваме успех на нашите отбори и на областните първенства!
   
18.02.2008 Личности

Първата номинация за „Личност на Езиковата” е Елица Начева. През месец януари Елица взе участие в Националния ден по „Общуване на роден език” и се завърна с отличие за „Най-красноречив състезател”. По този начин г-ца Начева за пореден път защити авторитета на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”. С този успех Елица заслужи приза за „Личност на Езиковата” за месец януари.

   
18.02.2008 ЕГ Team
Албена Христова от 10 б, Моника от 9 б, Петя Христова от 10 б и Георги Герганов от 11 а клас са „ЕГ тийм” за месец януари. Те се нагърбиха със задачата да редактират и издадат вестник „ЕГ прес”. По този начин възстановиха издаването на вестника на училището след повече от 6 месеца прекъсване. Както признават Петя и Георги /редакторите на вестника/ усилията за издаването на вестника са от няколко месеца. Въпреки проблемите и трудностите редакционният екип успя да се справи и възкреси една от най-свежите традиции на Езиковата.

Техни подгласници през месец януари са Мария Колева, Даниел Димитров и Стефан Драголов от 10 д клас. Както вече съобщи сайта ”Атлантида” те достигнаха до финалния кръг на конкурса „50 години заедно в многообразието”, организиран от Съвета на Европа. Надяваме се на достойно представяне и във финала и победа в „ЕГ тийм” през някои от следващите месеци.

(отгоре-надолу: Албена, Моника, Петя, Георги)

   
18.02.2008 ЕГ Team
От този месец сайтът „Атлантида” започва нова инициатива – за определяне на ЕГ тийм. Екипността е характерен принцип на работа в Езиковата. Често нашите екипи постигат успехи за гимназията на спортното поле, в математическите състезания и предметните олимпиади, в изготвянето и реализирането на проекти, в организирането на празници и поддържане на традициите. Всеки от участниците в тези екипи има правото да бъде „Личност на Езиковата”. Затова от тази година героите на гимназията ще бъдат отличавани в две категории –„Личност” за индивидуални постижения и „ЕГ тийм” за екипни успехи. Победителите в тези категории ще бъдат определяни ежемесечно с електронни анкети. В случай, че има само една номинация – победителят ще бъде определян от модераторите на сайта. Вече имате възможност да давате своите предложения за „Личност на Езиковата” и „ЕГ тийм” за месец февруари
   
12.02.2008 Личност на Езиковата
Василена Христова – Васлето бе избрана за „Личност на 2007 година” в приключилата анкета на сайта „Атлантида”. Госпожица Христова получи впечетляващ дял от подадените гласове – над 40%. Изборът на Василена едва ли може да учуди някой. Васлето е широко разпознаваема за нашата училищна общност. Известна със своята всеотдайност в името на каузата Езикова гимназия, Ловеч. Активен член на ученическия парламен и неуморен редактор на вестник „ЕГ прес”.Въсщност този вестник оцеля през миналата година, само заради упоритостта на Василена. Васлето остави диря, и като брилянтен математик, донесъл няколко приза за училището през своето петгодишно пребиваване. С избора на Василена училищната общност показа, че редом с академичните успехи цени и трайното човешко присъствие, останало в съзнанието на съученици, учители и приятели. Честито Василена!
   
10.02.2008 Свети Валентин
С наближаването на Празника на влюбените се възражда една от най-новите традиции на Езиковата – кутията за „валентинки”. Тази година кампанията е организирана от група ентусиазирани момичета от 9 Д клас – Ивета Владимирова, Моника Вълчева, Полина Стоянова и Теодора Бъчварова. Инициативата на чаровните госпожици е провокирана от желанието да дарят радост и топлина в Деня на влюбените. Всеки може да открие кутията за „валентинки” на първия етаж в училище, срещу дирекцията. Възползвайте се от шанса да поиздравите хората, които харесвате. Изпратете своята „валентинка” на любимия човек. Момичетата от 9 д обешават да доставят всяко поздравление за Празника на влюбените. (На първата снимка е Ивета, на втората - Моника и Теодора и на третата - Полина)

Интервю с Ивета, Полина, Теодора и Моника

   
30.01.2008 Финалисти
С радост съобщаваме, че екипът на ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" е допуснат до финала на конкурса на Съвета на Европа "50 години заедно в многообразието". както вече обявихме нашето училище представи свои презентации и есета на английски и немски език. До заключителния етап се класира екипът разработил предложението на английски език. поднасяме своите поздрави на Даниел Димитров, Мария Колева и Стефан Драголов от 10 д клас. Пожелаваме пълен успех и във финалната фаза!
   
29.01.2008 Красноречие
Елица Начева спечели поредното признание за себе си и Езиковата. През изминалата седмица Елица взе участие в първия Национален ден на ключовата компетентност "Общуване на роден език", проведен в София и организиран от Министерството на образованието. В проявата участвали представители на 28-те области в страната, като провели дебат по темите "Съмненията раждат истината", "Езикът - извор на недоразумения", "Цената на успеха" и "Дълбокият смисъл на неизказаните думи". Г-ца Начева силно впечетлила авторитетно жури, ръководено от доц. Георги Лозанов. Елица не оставила съмнения в своите компетенции и била отличена като най-красноречив състезател .

Ето какво разказа самата Елица пред ЛП: "Темите бяха много интересни и успяха да провокират нас, участниците, на креативност и задълбочено мислене. На отбора, в който участвах, се падна темата "Съмненията раждат истината", която роди интересен дебат с много истини между отборите, публиката и журито. С моята награда за най-красноречив състезател смятам, че достойно представих не само себе си, но и ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" и Ловешка област."

Поднасяме нашите поздрави на Елица!

   
29.01.2008 Финалисти

На 20 и 21 .01 в София се състоя заключителният кръг от конкурса за стипендии на Асоциацията по четене. На финалното интервю се явиха 5 придставители на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” – Мария Петрова, Моника Калинова и Цветомир Бахов от 10 Д клас и Диляна Добринова и Кристина Цветкова от 10 Е клас. Нашите представители са участвали в дискусии с по двама свои връстници от различни езикови училища в страната. Оценявани са от компетентно жури, съставено от англичани и американци. Кандидатите са защитавали своите комуникативни умения като са разсъждавали по злободневни и житейски теми.

„Конкурсът е интересно изживяване – показва къде си и какво знаеш. Аз участвах, защото исках да проверя възможностите си. Отидох да пиша есе, пък то какво стана..... Не бих съжалявала и да не спечеля стипендия – все пак стигнах до края!” споделя една от участничките в конкурса – Диляна Добрева.

Стискаме палци на нашите представители! Дано всички да получат стипендии! (На снимката е Диляна)

   
24.01.2008 Конкурс

На 3 септември 2007, в партньорство с Музея на Европа, Европейската Училищна Мрежа стартира училищния конкурс „50 Години Заедно в Многообразието". Конкурсът има за цел да допринесе за повишаване на познанията за европейските ценности, важните събития от европейската интеграция и 50-те години на единство в многообразието на Европа. Конкурсът е предназначен да подпомогне и задълбочи училищното обучение по европейско гражданство в годината, в която Европейският Съюз празнува 50-годишния си юбилей. Ученици от ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" се включиха в конкурса на Европейската училищна мрежа "50 години заедно в многообразието". Изготвени са есета и презентации. В конкурса с материали на английски са се включили Мария Колева, Стефан Драголов и Даниел Димитров от 10 д. На немски участва Надежда Радева от 10 в клас.

Изтегли есе от Надежда Радева (на немски език)
Изтегли презентацията

Изтегли есе от Мария Колева, Стефан Драголов и Даниел Димитров (на английски език)
Изтегли презентацията

   
13.01.2008 Блясък
В секция "Блясък" на сайта е добавено ново произведение на Маргарита Хинова - личност на Езиковата за месец декември. Посетете раздела за да го прочетете.
   
13.01.2008 Личности
Маргарита Хинова е „Личност на Езиковата” за месец декември. Маргарита е сред истинските творци в гимназията. Артистична душа и поклонник на изкуството. Маргарита бе сред най-креативните хора в гимназията през месец декември. Тя успя да изработи и публикува електронен вестник на училището. Същевременно бе сред инициаторите за благотворителна коледна кампания за набиране на средства, чрез рисуване и разпространение на празнични картички.
   
13.01.2008 Лауреати
Започва кампанията за определяне на личност на Езиковата за 2007 година. До 15.01.2008 на електронния адрес на сайта могат да бъдат пращани номинации за личност на годината. Предложенията ще бъдат публикуване в специален раздел на сайта „Атлантида”. От 15.01 ще започне електронно гласуване. На 1.02 ще бъде обявен човекът, получил признанието „Личност на Езиковата за 2007 г. Търсете повече информация в специализирания раздел на сайта.
   
09.01.2008 Отново ЕГ прес

След известно прекъсване излезе от печат „ЕГ прес” вестникът на Езиковата. Този радостен факт стана възможен благодарение на усилията на група ентусиазирани момичета и момчета от гимназията. Новият редакционен екип на изданието е в състав Петя и Албена от 10 б, Георги от 11 а и Моника от 9 б. Поздравления за куража и всеотдайността!

В първия, за годината, брой може да прочетете за горещите събития на първия срок, училищните обмени, клубните купони на гимназията, новото около рок – символа на Езиковата – група „Агресия”, интересни авторски творби.

В следващите месеци очаквайте съвместни инициативи на „ЕГ прес” и „Атлантида”

   
21.12.2007 Състезание
На 08.12.07 в ПМГ Ловеч се проведе "Коледно математическо състезание". Състезанието се провежда всяка година през декември в няколко града на страната. ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" Ловеч бе представена от десетокласниците Даниел Димитров Димитров, Мария Иванова Димитрова, Теодоси Цветанов Тончев и Стефан Добрев Якимов. Даниел Димитров и Мария Димитрова завършиха съответно на 2 място с 45(от 60) точки и на 3 място с 43 точки. Като награди получиха грамота и сборник със задачи. Стефан Якимов завърши на 9 място, а Теодоси Тончев на 11 място. (На снимката е Даниел)
   
18.11.2007 Конкурс
До финалния кръг / интервю/ в традиционния конкурс на Асоциацията по четене са допуснати 6 ученици от Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I”. Това са Моника Калинова, Цветомир Бахов, Мария Петрова от 10 Д клас и Бонка Миховска, Кристина Цветкова, Диляна Добринова от 10 Е клас. Интервюто ще се проведе на 19 и 20.01.2008 г. и ще определи тазгодишните лауреати на стипендии, отпускани от Асоциацията. Желаем успех на нашите представители.
   
13.12.2007 В събота няма да се учи
Според последна, напълно потвърдена информация, 15.12 /събота/ няма да бъде учебен ден. През последните две седмици въпросът бе дискусионен и се чакаше официално нареждане от МОН. Припомняме, че се обсъждаше в събота да се отучва 31.12. Идеята бе нелогична с оглед твърденията на министър Вълчев, че няма да бъде съкращвана Коледната ваканция. Според днешно изявление на Директора на Езиковата, г-н Радослав Хитов, съботният ден ще е почивен за всички ученици. С това решение бе предотвратено ново безумие.
   
08.12.2007 Коледна кампания

Кампанията за рисуване на коледни картички е в разгара си. Вече бяха изработени първите картички. Те са творение на Маргарита Хинова, Нели Мортева и Вероника Ангелова от 11 Е клас. Всички, които желаят да се включат в благотворителната кампания могат да рисуват картички до 12.12.2007 /сряда/. Вашите картички предавайте на Маргарита Хинова. Всички картички ще бъдат отпечатани в голям тираж. Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителни цели. Вероятно част от събраните средства ще бъдат използвани като финансова помощ за лечението на Петър Йочев от 11 E.

Бъдете активни! Включете се в коледната благотворителна кампания на Езиковата!

Ето и част от картичките:
Картичка 1
Картичка 2
Картичка 3
Картичка 4
Картичка 5
Картичка 6
Картичка 7
Картичка 8

   
08.12.2007 ЕГ прес
Група съмишленици, редовни посетители на сайта Atlantida, се заемат с идеята да подготвят коледен брой на вестника на гимназията ЕГ прес. Интересното е, че броят ще бъде електронен, което е прецедент в историята на вестника. Инициаторите се нуждаят от подкрепа. Всеки, който е готов да напише статия, да подготви рисунка или да даде идея ще бъде приет радушно. Ако искате да участвате се обръщайте към Маргарита от 11 Е и Павел от 11 Д клас.
   
04.12.2007 Коледно настроение
Сайтът Atlantida обявява конкурс за най-добре украсена класна стая. Изпращайте снимки на вашите коледно украсени класни стаи на адрес atlan_tida@abv.bg Снимките ще бъдат публикувани на сайта. С on-line гласуване ще бъде обявен победител.
   
04.12.2007 Лауреати
Елица Начева и Велислав Минчев са личности на Езиковата за месец ноември. Техните номинации се оказаха единствени за месеца. Липсата на конкуренция прави двамата дванадесетокласници победители. Припомняме, че Елица и Велислав бяха номинирани , заради успешно положените изпити след едногодишно обучение в САЩ със стипендии на "Отворено общество".
Отново се обръщаме към училищната общност с призив за по-активно участие в номинациите. Имате две седмици за да направите своите номинации за декември. В края на годината ще бъде проведен първия on-line избор на "Личност на Езиковата за 2007". бъдете активни. Нека изразим своето уважение към хората, които градят авторитета на гимназията.
   
04.12.2007 Инициатива
Сайтът Atlantida обявява инициатива за коледна украса на училището. Нека всички украсим класните стаи и коридори в един същи ден. Така ще придадем на училището празничен вид и ще променим настроението и атмосферата в Езиковата. За да има достатъчно време за обмисляне и координиране на идеята предлагаме този ден да бъде 10.12.2007/понеделник/. Нека следващия понеделник всички които желаят, да украсят своите класни стаи!
   
26.11.2007 Инициатива
Сайтът atlantida.free.bg обявява конкурс за изработване на коледни картички. Предложенията ще бъдат публикувани на сайта. Одобрените от общността ще бъдат отпечатани в по-голям тираж. Продажбата на тези картички ще бъде с благотворителна цел, а събраните средства ще се използват по решение на Езиковата (например Феста или пък дарение за някои дом). Картичките изпращайте до 13.12.2007 на адрес atlan_tida@abv.bg
   
26.11.2007 Старите приятели
Сайтът Атлантида се посещава не само от настоящи, но и от много бивши ученици. Вероятно мнозина от тях си спомнят с добри чувства и носталгия годините прекарани в Езиковата. Още по – топли са спомените за старите приятели. Връзките с много от тях са безвъзвратно загубени. Великолепна възможност да потърсите старите съученици ви дава сайта atol.bg. Регистрирайте се и потърсите хората, с които сте учили. Тача вие ще се присъедините към онези 1800 бивши и настоящи ученици, които поставят езиковата в топ 4 на atol.bg
   
26.11.2007 Спортни изяви
През изминалата седмица започнаха средношколските състезания по волейбол. При младшата група ( 9-10 клас) Езиковата участва с отбори при момчетата и момичетата. По-силно се представи мъжката формация. Момчетата победиха отбора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с 2:0 гейма. Най-добри за гимназията бяха Йордан Василев и Преслав Първанов от 10 д и Иван Сашов от 9 а клас.Срещата със СОУ „Св. Климент Охридски ” не се състоя, тъй като противникът не се яви. Така отборът на Езиковата се класира за финалната среща, където ще срещне „вечния” съперник ПМГ. Дамската формация се справи с отбора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” също с 2:0 гейма. За съжаление отстъпихме на състава на ПГИТУ с минималното 1:2 и отпаднахме от по-нататъшната надпревара. През тази седмица в борбата се включва и старшата група (11-12 клас). Очаквайте информация.
   
25.11.2007 Номинации
Велислав Минчев от 12 Е и Елица Начева от 12 Д са номинирани за „Личност на месеца” в Езиковата. Формалният повод е успешната изпитна кампания , с която двамата приравниха 11 клас през отминаващия месец. С тази кампания приключи успешното представяне на Велислав и Елица като стипендианти в американски училища. Двамата печелят конкурс на Асоциацията за четене и стипендии за обучение през 2005 година. Засега номинациите на Велислав и Елица са единствени за месец ноември. Все още имате няколко дни за да направите ваши номинации за „Личност на месеца” в Езиковата.
   
13.11.2007 Купон
На 15.11.2007 г. от 20.00 щe си състои първия за годината клуб, наречен "Helloween party". Домакин на купона ще бъде Пламен - Пума.
   
12.11.2007 Конкурс

През 2007/2008 година Европейската училищна мрежа обявява конкурс на тема „ Устойчиво развитие в Африка”. В конкурса могат да участват младежки разработки под формата на постери и мултимедийни презентации, които третират проблема в едно от следните три направления – промени в климата, вода и енергийни източници, устойчиво развитие. Творбите се подават по електронен път направо на портала, който лансира младежката награда за устойчиво развитие на адрес: www.dyp2007.org/ww/en/pub/dyp2007/homepage.htm

В конкурса могат да участват ученици на възраст между 16 и 18 години. Победителите и подгласниците, класирани на първо, второ, трето място ще бъдат поканени през февруари на специална церемония в Брюксел. Освен това ще придружат Европейския комисар по въпросите на устойчивото развитие Луис Мишел при една от визитите му в Африка.

Крайният срок за подаване на изготвените материали е 6.01.2008 г. Работите могат да се изпращат по електронен път на адрес www.eun.org и sylvia.binger@eun.org

   
10.11.2007 Личност
Георги Чулев от 8 "в" е първият лауреат на званието „Личност на Езиковата”. Георги получи номинация, заради изработения от него професионален дизайн на сайта Атлантида. Младежът е и първият присъединил се към екипа на сайта, като ще изпълнява важната роля на webmaster.
   
02.11.2007 Резултати

Днес бяха обявени резултатите от традиционния конкурс на Асоциацията по четене за стипендии в САЩ и Великобритания. До следващия кръг са допуснати Бонка Михова Минковска 10 Е, Диляна Антонова Добринова 10 Е, Биляна Ивова Райнова 10 Е, Кристина Цветанова Цветкова 10 Е, Стефан Лалев Драголов 10 Д, Цветомир Ивелинов Бахов 10 Д, Моника Калинова Манолова 10 Д, Мария Димитрова Петрова 10 Д. Честито!

Повече информация търсете от г-жа Павлина Зарчева и г-жа Искра Маринова.

   
01.11.2007 Шествие
За пръв път в съвременната история на Ловеч бе проведено шествие - митинг по повод Деня на народните будители. Шествието започна от училище "Христо Никифоров" и премина по улица "Търговска" . Участващите над 300 учители и ученици от всички ловешки училища се включиха в митинг пред сградата на областна администрация. Учителите носеха портрети на Народни будители, окичени с венци и цветя.Пред множеството бяха прочетени очерци за народни будители и патроните на училищата. За огромно съжаление на присъстващите светлия празник не бе уважен от представителите на РИ на МОН и отдел "Образование" на община Ловеч.
   
23.09.2007 Нов сайт
Нова страница, свързана с Езикова гимназия бе публикувана преди няколко дни. Това е страницата на 11 Е клас. Страницата е изработена от Маргарита Хинова, автор на логото на сайта Atlantida. Новата страница се хоства на сървъра free.bg. Предлага богати ресурси, свързани с училищните предмети, снимки на 11 Е. Разполага с форум, в който вече се обсъждат редица любопитни теми. Препоръчваме на всички да посетят и разгледат страницата

http://www.eclass.free.bg

   
23.09.2007 Стимул

Образователно-социалният проект “1000 стипендии” е замислен като стимул за учениците от основното и средното образователно ниво в България с интерес към учението, с талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и с желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата ще отделя на деца в неравностойно положение.Целите на проекта са да открие деца с изявени способности и интерес към личностно развитие, да им окаже финансова и консултантска подкрепа и да стимулира стремеж към знание и качествена промяна в личния статус на стипендианта. За постигането на тези цели, проектът ще осигури на стипендиантите годишна стипендия от 500 лв. и 100 лв. кредит за книги, както и стимули за техни учители-наставници. За повече информация

1000 стипендии

   
22.09.2007 Личности
Скъпи приятели на Езиковата в Ловеч, от този месец страницата Atlantida започва нова инициатива. Нашата гимназия винаги се е радвала на присъствието на много талантливи, умни, нестандартни, свободолюбиви и пробивни хора. Въобще хора, които обикновено наричаме водещи личности.С идеята да покажем на училищната общност и многобройните ни приятели тези хора стартираме номинациите за "Личност на Езиковата". Номинациите ще бъдат месечни и имат за цел да определят хората допринесли най-много за името, авторитета, развитието на училището, сплотяването или израстването на общността на Езиковата.Всеки, който се чувства съпричастен към общността Езикова гимназия, Ловеч може да предлага хора за месечни номинации. Няма ограничения за предложенията. Това могат да бъдат ученици, учители, хора от административния или обслужващия персонал. Достатъчно е да са част от общността в момента и да са ви впечетлили със свой успех, постъпка, пример, поведение, независимо дали се е случило в училище или извън него. Всеки, който прави своята номинация трябва да представи аргументи за предлагания избор. Номинациите ще бъдат публикувани на нова подстраница, която ще заработи скоро. Изпращайте своите предложения на atlan_tida@abv.bg или пишете във форума, където ще бъде открита специална тема. Побързайте! Края на септември наближава, а общността трябва да избере своята първа голяма личност. Вярваме, че ще подкрепите инициативата.
   
15.09.2007 Начало

Както винаги учебната година бе открита на 15.09. Тази година първият учебен ден за Езиковата бе едновременно празничен и протестен. Гости на тържеството бяха Негово високопреосвещенство митрополит Гаврил, заместник кметът на Община Ловеч Пламен Петков. Учебната година бе открита в 9.00 с изпълнение на националния химн и тържествено издигане на националното знаме. Приветствие към учениците поднесе директорът на гимназията Радослав Хитов. Свои поздравления отправиха официалните гости. Към своите съученици се обърнаха Мариенела Георгиева, представител на абитуриентския випуск и Мария Накова, от името на подгответата. Учителите от гимназията обявиха едночасова предупредителна стачка и не взеха участие в церемонията. След приключване на официалната част Мария Данаилова прочете Обръщение от името на стачкуващите.
   
06.09.2007 Рейтинг

За пръв път през тази година МОН направи рейтинг на училищата с прием след 7 клас. Рейтингът се основава на средния приемен бал, получен за всяко от училищата. Изготвеният рейтинг за пореден път поставя ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" сред най-добрите училища в страната. Нашата гимназия заема 27 място сред 347 училища с прием след 7 клас. В класацията на езиковите училища ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" се нарежда на 15 позиция от 41 училища. Езиковата е изпреварена само от училища от София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, които набират своите ученици сред неколкократно по-голям брой седмокласници. Повод за неподправена гордост е фактът, че в Северна България нашата гимназия заема 6 позиция, изпреварвана единствено от 3 варненски езикови училища и математическите гимназии в Русе и Варна.

  В класирането по езици Езиковата заема 10 позиция сред 84 английски училища, 14 място между 40 немски гимназии и 13 място сред 30 френски училища!   

   
01.09.2007 Звезди
Всяка година възпитаниците на ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" постигат високи резултати на кандидатстудентските изпити. Тази година сред звездите на кампанията се нареждат няколко чаровни госпожици.Адриана Нешева  постигна две пълни отлични оценки на кандидатстудентските изпити по география в Софийски университет "Климент Охридски" и Икономически университет, Варна. Уникален е фактът, че Адриана заслужи единствената пълна шестица в СУ в конкуренцията на повече от 1000 кандидати! Румяна Ечкова, Милена Иванова и Христина Бахова постигнаха отлични оценки на всички свои кандидатстудентски изпити по пътя към престижните специалности връзки с обществеността, медицина и право!  Браво момичета!   Гордеем се с вас!
   
01.09.2007 Лауреати
През месец май в град Шумен се проведе Националната олимпиада по български език и литература. По традиция този форум събира най-добрите литератори от абитуриентския випуск. Конкурсът е особено популярен, тъй като лауреатите получават достъп до водещите висши училища без кандидатстудентски изпит. ГЧЕ "Екзарх Йосиф I", Ловеч участва с 3 свои ученици. За наша радост конкурсните работи на Мануела Ангелова  и Виктор Чулев бяха оценени с 6.00. Трябва да отбележим, че подобни оценки получиха само 6 кандидати на финалния олимпийски       кръг. Оценките на Мануела и Виктор се признават като положен кандидатстудентски изпит от СУ и УНСС. Същевременно те продължиха традицията повече от десетилетие Гимназията да печели Националните олимпиади по български език и литература. Честито на лауреатите и техните преподаватели!
   
01.09.2007 Двоен удар
През пролетта се проведоха националните олимпиади по химия и биология. ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" бе представена от Иванка Дачева. Госпожица Дачева постигна отлични оценки и се класира сред лауреатите и на двете олимпиади. Постигнатите резултати се признават за положен кандидатстудентски изпит. За съжаление Иванка не може да използва тази привилегия, тъй като е в 11 клас. Не ни остава нищо друго освен да пожелаем на нашата лауреатка да повтори резултатите догодина, когато ще бъде абитуриентка. Успех!
   
01.09.2007 Студенти
Американският университет в Благоевград е едно от най - престижните и желани висши училища в България. Мястото на студентските банки в университета е доказателство за много висока класа. И тази година ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" прати свои възпитаници в това реномирано училище. Веселина Шесторкина, Ива Тодорова и Явор Стратев положиха успешно изпити и вече са студенти в Американския университет. Успехът е безспорно доказателство са способностите на нашите ученици и нивото на преподаване на чужди езици в Гимназията. Честито!
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч