atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Интервю с Ивета, Полина, Теодора и Моника

Ивета Владимирова
Моника Вълчева и Теодора Бъчварова
Полина Стоянова

Как се „роди” идеята за откриване на кутия за валентинки?

Теодора : Миналата година когато с другите три момичета от моя клас получихме валентинки,разбрахме колко е приятно чувството и ,тъй като тази година няма парламент решихме ние да се заемем с тази инициатива,за да разберат всички какво приятно чувство е да знаеш,че си харесван.

Ивета: Идеята се роди спонтанно!Даже ако не бъркам беше в час.Решихме да внесем малко радост в напрегнатия училищен живот и тъй като тази година не видяхме някой да е започнал да провежда тази кампания,решихме да я проведем ние!И просто стана! :)

Полина: През първата ми година в ГЧЕ бях впечатлена от идеята за изпращането на валентинкии и, тъй като тази година седмица преди деня на влюбените нямаше кутия решихме с приятелките ми да направим такава.

Моника: Идеята се роди, докато ние четирите си говорихме за празниците и традициите в нашето училище.Тъй като много ни се искаше да пуснем Валентинки на любимите хора, а понеже е много по- приятно да получиш Валентинка по пощата, решихме да не чакаме, а сами да поемем инициативата. Според мен идеята беше великолепна!

Какво очаквате от тази кампания?

Теодора: Много положителни емоции, усмивки и може би много нови приятелства.

Ивета: Лично аз очаквам по време на тази кампания да има повече любов между всички и по-малко тъжни моменти.Дори получаването на една валентинка трябва да те накара да се замислиш за това,че някой те обича и да се опиташ да бъдеш по-добър човек!Да запомниш,че има на чие рамо да се упреш в труден момент,че има хора,които всеки ден са щастливи от присъствието ти,защото те обичат!!! :)

Моника: Аз очаквам много положителни емоции, защото за всички ще бъде приятно да тръпнат в очакване да получат Валентинка от някой, който ги обича и мисли за тях. Други ще могат да покажат симпатията си към определен човек без да се срамуват да застанат очи в очи с него.Очаквам само хубави отзиви след кампанията.

Знаете ли , че това е стара традиция, която е била организирана и от предходни випуски?

Теодора: Да, дори миналата година бях част от тази традиция ,затова аз и моите съученички решихме да я продължим и се надяваме и други години да имаме възможност да се занимаваме с тази дейност,защото за нас е много увлекателно и приятно.

Ивета: Да,зная.Миналата година,бях много учудена,защото не бях чувала за такова нещо!Но сега смятам,че това е една прекрасна традиция

Полина: На тези, които не харесват тази традиция искам да кажа, че няма нищо лошо в това да покажеш симпатиите си към някого и че идеята не е детинска, защото включвайки се в тази кампания те ще накарат някой да се усмихне, което никак не е малко.

Моника: Да знам. Аз лично учасвах в нея миналата година и ми беше много приятно. Всички които получиха Валентинки се чувстваха обичани и това ме направи щастлива.

Очаквате ли активно участие на съучениците си от Езикова гимназия?

Теодора: Не знам,но се надявам да има много валентинки ,дори повече от миналата година.

Ивета: Разбира се!Както всяка година очаквам активно участие на всички,защото макар приятелите ни да знаят,че ги обичаме,не е лошо да им го напомним! :)

Полина: Не очаквах активно участие на съучиниците си, защото за съжаление чух негативни отзиви от тяхна страна, но мина само ден, откакто кутията е отворена и виждам, че вече има хора, които пускат своите валентинки.

Моника: Да очакваме активно участие от повечето ни съученици, но знаем че ще има и такива които няма да харесат идеята и ще я намерят за смешна.На тези хора искам да пожелая да получат поне една Валентинка, за да видят колко е приятно.Надявам се учениците да вземат по- голямо участие от миналата година.

Какво бихте им пожелали?

Теодора: Пожелавам на всички ученици от ЕГто да прекарат свети Валентин с любимите хора и да имат незабравими мигове от тазгодишния празник на влюбените!

Ивета: Пожелавам на всички минали,настоящи и бъдещи ученици на Езиковата да бъдат все така прекрасни,чаровни,умни и забавни.Да не се отказват от мечтите си,а да се борят за тях.И не на последно място...обичайте се! :)

Полина: Сега имам възможност да се обърна и към онази част от учителите ни, които също не оцениха идеята достойно. Аз мисля, че тя си заслужава. Искам да им кажа, че трябва да се радват на това, че младите хора са влюбени и че не се страхуват да бъдат емоционални и да празнуват деня на влюбените. Те ни учат на толкова много неща, но понякога забравят, че да обичаш не е грях, а голям дар, който те прави щастлив. Целта на нашата кампания е да зарадваме колкото се може повече хора и да ги накараме да се чувстват свободни да показват симпатиите си към другите. Пожелавам на всички ученици и учители от нашата гимназия един наистина „розов” свети Валентин.

Моника:
"Любовта е чувство сладко,
но дано не е за кратко
и почувстваш ли го ти
сърцето ти не спира да лети!"
ОБИЧАЙТЕ СЕ!

Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч