atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Интервю с Александрина Кръстева
Атлантида - сайт за Езиковата

Как разбра за конкурса?

Разбрах за конкурса благодарение на г-жа Брънекова. Зaедно прегледахме възможните теми и критерии за презентацията.

Защо реши да направиш сравнение между отразяването на събитията в местните медии тогава и днес?

Решихме да не използваме сух текст от някоя книга или учебник и така формулирахме темата '' Независимостта на България на страниците на вестниците "Стремление" и "Народен глас" някога и днес". Аз прегледах старите броеве на тези вестници и се оказа,че те наистина обективно, подробно и емоционално представят на ловешките граждани събитието, осъзнава важността му и най-положителното е, че авторите му се опитват да възпитат ценности у хората. Точно това не го открих като направих сравнение със съвременните статии, които информират за честването на празника, ако може да се нарече честване. След това сравнение се получи тъжно заключение за ценностите на днешните българи и националната им гордост.

Изненада ли те призовото място в конкурса?

Много се изненадах, когато разбрах за призовото място, защото съм скарана с компютърните технологии, защото видях проекти, които бяха изработени по-естетично, на по-високо ниво. Но мисля, че различния поглед върху събитието, това че е обвързано с моя град и елементите на изследователската дейност ме отведоха на второто място.

Ти получи своята награда на специална церемония. Какви са впечатленията ти от официланите чествания във Велико Търново?

Празненствата в Търново надминаха представите ни. Сякаш идеята на презентацията, това,за което си говорихме с г-жа Брънекова, беше повлияло на честванията. Всичко беше повече от тържествено и емоционално. Организаторите се бяха постарали да се почувстваме като официлни лица. В духовната столица на България, заобиколена от хора от патриотични отганизации, от символи на България и възстановени паметни знаци, напомящи за събитието преди 100 години, аз наистина забравих в коя действителност живея.

Обикновено в такива конкурси се включват малко ученици. Какво би казала на съучениците си от Езиковата, за да ги окуражиш за участие в подобни бъдещи кампании?

Факт, е че на такива конкурси участват малко ученици, може би затова се класирах:)Аз съм сигурна, че ако имаше поне оше един участник от нашето училище, то той щеше да е на първото място. Запомнах се с почти всички участници и прецених, че е голяма грешка че ние не участваме активно ж такива конкурси. Казвам ''ние'', защото и аз съм така- мислих си, че няма смисъл и ,че другите са на много по-високо ниво. на всички ученици от ГЧЕ казвам, че знам какъв потенциал имат и колко малко им трябва, за да взривят класациите :) Дано аз, която за втори път правя сама powerpoint презентация и доскоро мразех историята, ви послужа като пример!

Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч