atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Фест 2008
 
Интервю с Георги Недков

1.С какво се занимаваш в момента?

В момента съм студент във Варна специалност Мениджмънт във ВИНС! Това е основното ми занимание за сега ,опитвам се да намеря и някаква работа за сезона, но реших ,че ще е малко по-късно,за да мога да се справя със сесията!

2.Свириш ли във Варна?

Свиря да ,но само за удоволствие.Имам си акустична китара там и се опитвам от време на време да посвирвам!Във Варна има и други представители на нашето училище , с които искахме да направим нещо като банда ,но тaм е доста по-трудно за реализация! Имам желание да намеря хора с които да продължа да свиря ,защото от това винаги има смисъл!

3.Фестът ли е поводът за ново събиране на "Агресия"?

Ох , на този въпрос не знам какъв точно трябва да е отговорът!Имахме и други участия за които трябваше да се съберем и да свирим ,но все не го осъществявахме! И за феста не стана както трябва, въпреки огромното ми желание!!!Вече всеки от нас има друг живот и други задачи. Колкото и да не ни се иска малко трудно се виждаме или ако стане то е само на сцената - нямаме време както преди за репетиции!

4.Какво е за тебе фестът?

Фестът!Хубав спомен!!!Традициите на нашето училище се изменят всяка година. Това, което ние знаем като фест е коренно различно от това което малките (8 или 9 клас) си представят!Фестивалът наистина трябва да бъде нещото, което ни прави по сплoтени и различни , но така като гледам с всяка отминала година става все по зле, макар и да не ни се иска!!!Имам приятели които са завършили преди 7 години – те може би знаят истинската същност на феста!Слушал съм разкази от тях и разбирам как наистина тогава е имало този „дух на Езиковата”, за които всички говорим!Предпочитам да запомня фестивалът така както го виждах, когато бях част от ЕГ!!!Тази година свирих като завършил, и въпреки че организатори бяха най-готиния випуск и положиха доста усилия за осъществяването му, смятам че с всяка изминала година Фестът си отива!Н знам как ще изглежда след 1 , 2 или 3 години, когато ще има все по апатични физиономии и непросветени музикални личности!!!На тази тема съм достатъчно докачлив за това не искам да продължавам да говоря. Просто се надявам да се появят хора желаещи да продължат не само тази традиция, а и всички други!

5.Какви чувства изпитваш отново на сцената на Езиковата?

Мисля, че с предния въпрос дадох отговор и този!!!Много обичам това училище и Фестът и се чувствам добре на сцената но и съжалявам, че нещата не отиват на добре!

6.Би ли помогнал за създаване на нови рок групи в гимназията?

Веднъж вече се опитахме да помогнем на една по-млада банда!Ако бях ученик бих го направил отново – има смисъл – традициите трябва да се поддържат!

7.Какво ще пожелаеш на участниците в тазгодишния Фест?

Смятам, че тази година има наистина добри изпълнители и те се нуждаят просто от малко повече смелост, за да показват това, което могат!И основното ми пожелание към тях е да си правят кефа без да се притесняват!

 
Коментар за Фест '08
Преди седмица се проведе едно от най-дълго очакваните събития в Езиковата и град Ловеч – Фест ’08. Тазгодишното шоу бе предшествано от няколокомесечна трескава подготовка, в която се включиха десетки единадесетокласници от гимназията. Тук е мястото да бъдат поднесени поздравления към организаторите, които се справиха безупречно с провеждането на тридневния купон. Момичетата и момчетата от 11 клас показаха въображение в редица детайли, съпътстващи проявата. Силно впечатлиха стилните декори и свежата окраса на театралния салон, допринесли за празничната атмосфера на фестивалните вечери. Охраната действаше безупречно и спомогна за очевидно по-малкия брой на външните лица и добре „почерпени” зрители. Организаторите се отнасяха с подобаващо уважение към настоящи и бивши ученици, учители и гости. Благодарение на тези усилия Фест’08 мина спокойно без конфликтите, характерни за предишни издания на шоуто.

За качеството на Феста значително спомогна и група „Агресия”. Музикантите , подобно на легендарните рок банди, се събраха специално за случая. Техните музикални интерпретации изправяха публиката на крака и компенсираха недостатъчните вокални умения на някои от изпълнителите. Водещото участие на „Агресия” се оказа филтър за стила музика и практически игнорира любимия на „масите” попфолк. Но , който плаща – поръчва музиката! В първата фестивална вечер се представиха най-малките. За” подгответата” Фестът бе първия досег с дълбоките традиции на Езиковата. „Зайците” така и не „донесоха вода” на големите, но ги зарадваха с качествени изпълнения на хитови песни. Сред тях се откроиха редица таланти, но най- много овации събраха Мартин от 8 в с класическото рок пърче на Nazareth “ Miss missery” и Иван от А-клас и Мария от В-клас с песента на Simple plan „ Welcome to my life”. Последната бе отличена с тортата, традиционна награда за победителите.

Доста овации получи Изабела от 8 г, която представи –„ Sorry seems to be…..” (Blue ft Elton John)
Френският клас не остави никакви съмнения, че е номер едно в шоуто на деветокласниците. Ралица и Тереза от 9 ж буквално се доближиха до оригиналните изпълнения на Ishtar (Horchat Hai Caliptus) и Shania Twain (Man I Feel Like A Woman) - http://www.vbox7.com/play:7c25f4f4. Изпълненията на двете момичета взривиха залата и накараха дори и най-апатичните да пеят и танцуват. Впечатли и техният съученик Петър, който представи песни на Nickleback – Far away и Richard Marx - Right here waiting. Сред най-силните изпълнения попада и представянето на Ванеса 9 б с песента „Вървят ли двама”.

През втората вечер градусът на веселието бе значително по-висок, а изпълнителите – школувани. Мнозина от тях са познати на аудиторията от изяви на предишни фестивали. Вечерта продължи над три часа, тъй като бяха представени около 30 изпълнения. В залати имаше много повече познати лица на бивши ученици, които внесоха колорит и емоция в празника. В програмата бяха включени много хитови изпълнения, които вдигнаха настроението до max. Победител на вечерта стана Цвета , 10 а с песента „Обещай ми любов” от репертоара на Силвия Кацарова.Втората награда отиде за Михаела и Християна от 10 а изпълнили Anouk – “Nobody's wife”. Трета остана Виктория, 10 б с вечния хит на Rainbow „Сan't let you go”. Всъщност песните, които взривиха залата- не попаднаха сред наградените. Цялата публика пригласяше на Цвета и Петя от 10 а при изпълнението на „Елмаз и стъкло” на БТР. С още по-спонтанна и искрена реакция зрителите посрещнаха представянето на Преслав и Николай от 10 г. Момчетата изправиха всички на крака с изпълнение на „Студио Х” (Слави Трифонов). Атмосферата се нажежи до червено, когато на сцената запяха Olivia Newton-John & John Travolta.
Всъщност Светослав 11 б и Виктория 11 г, които изпълниха изключително артистично неувяхващия хит от „Брилянтин”.

Третата вечер бе прощална за дванадесетокласниците. Последен Фест преди раздялата. Вечерта на абитуриентите бе уважена от много приятели от предходни випуски. Мнозина си спомниха с носталгия прекрасните дни, прекарани в Езиковата. Шоуто бе заредено с много емоции –весело настроение бликащо от закачливите номинации и тъга от приближаващото дипломиране. Днанадесетокласниците отправиха много послания към съученици и учители и пяха за последен път на тази сцена. Залата бурно аплодираше и пригласяше на всяко изпълнение. Кулминацията на Феста бе нашата „Клетва” (http://www.vbox7.com/play:0b3c0a69) – песента ,възприемана като истински химн от всеки, дишал въздуха на Езиковата. Прегърнати, тихо нашепвайки думите на клетвата, всички си обещаваха да не забравят петте прекарани години заедно. Всички останали да съхранят традициите и да направят още по-запомнящ се Фест догодина. Защото Езиковата и Фестът са емоции, които остават за цял живот.

Албум със снимки от Фест '08:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233681

 
Победители в отделните групи
8 клас - Иван от А-клас и Мария от В-клас с песента на Simple plan - Welcome To My Life

9 клас - две първи места:
Ралица от Ж-клас с песента на Ishtar - Horchat Hai Caliptus
Тереза от Ж-клас с песента на Shania Twain - Man I Feel Like A Woman

10 клас - Цвета от А-клас с песента на Силвия Кацарова - "Обещай ми любов"
 
ПРОГРАМА НА ФЕСТ 2008

Първа вечер (8+9 клас)

1.Изабела - 8г- 3Doors down - Here without you
2.Иван - 8а+Мария - 8в- Simple plan - Welcome to my life
З.Мартин - 8в - Nazareth - Miss missery
4.Мария - 8в+Сияна - 8ж - Simple plan - Crazy
5.Изабела - 8г - Blue ft Elton John - Sorry seems to be...
6.Ванеса - 9б - Вървят ли двама
7.Цветина - 9в – Faith hill - There you'll bе
8.Цветина - 9в + ... Faith hill - There you'll be
9.Глория - 9г – Roxette - Sleepin in my car
10.Богдана - 9е - Деси Добрева - Море пиле
11.Ралица - 9ж - Ishtar - Hai calipsocc
12.Габриела - 8ж + Петър - 9ж - Колко ми липсваш
13.Петър - 9ж - Nickelback - Far away
14.Петър - 9ж - Richard Marx - Right here waiting
15.Тереза - 9ж - Shania Twain - Man! I feel like a women
16.Тереза - 9ж+Дени - 11б - Sugababes - Too lost in you

Втора вечер (10+11 клас)

1.Цвета - 10а+Петя - 10а - БТР - Елмаз и стъкло
2.Цвета - 10а - Силвия Кацарова - Обещай ми любов
3.Албена - 10б+Петя - 10а - Ace of base - Аll that she wants
4.Група Алиби (Михаела,Михаела,Надя,Даниела,Деси) - 10а - I love Rock&Roll
5.Група Алиби - The Veronicas - Mouth shut
6.Виктория - 106 - Celine Dion - Pour che tu m'aimes encore
7.Виктория - 10 б - Rainbow - Can't let you go
8.Михаела - 10 а - Песен за червената шапчица
9.Преслав+Иван - 10 г - Сл.Трифонов - Студио X
10.Николай - 10 г- Сл.Трифонов - Камикадзе
11.Диляна - 10 е - The Kelly Family - Fell in love with an alien
12.Цветелина - 10 е - Kelly Clarkson - Break away
13.Диляна+Цветелина - 10е - Maroon5 - Тhis love
14.Биляна - 10е – Jo jo- Too little, too late
15.Християна - 10ж - Милена - Истина
16.Християна - 10ж + Михаела 10 а - Anouk - Nobody's wife
17.Алекс - 10в + Илина - 116 – Roxette – Listen to your heart
18.Мира - 11б + Дени - 11б - Лора-Рая
19.Дени - 11б+Надка - 11б - Vonda Shepard - Tell him
20.Мира - 11б+Косача - 11г - Hit the road Jack
21.Надка - 116 + Мира - 116- Техаs - Black eyed boy
22.Дени - 11б+Надка - 11б - TomNovy - Take it
23.Теодора - 11а - Alannah Myles - Black velvet
24.Светослав - 116 - Lenny Kravitz - Believe in me
25.Виктория - 11г - Michael Jackson - Billie Jean
26.Светослав - 11б+Виктория,11г - O.Neton ft J.Travolta - You are the one that I
27.Силвина - 116 - Tina Turner - Simply the best
28.Силвина - 11б - Согопа - Because the night


Вечер (12 клас)

1.Елица - 12г + Вирджиния - 12г - Дони - Дълги алеи
2.Елица - 12г - Cascada - Truly,madly,deeply
З.Цветелина - 12д + Надежда - 116 - Des'ree - You gotta be
+ победителите от първа и втора вечер
4.Програма на 12 клас

 
Фестът...

Има едно събитие, което определя дали годината е била успешна, запом­няща се, според което се измерва времето, което остава като история, а е сега! Фестивалът на ЕГ-Ловеч е популярен навсякъде, но магията му е запазена само за учениците и. Всеки чака феста още от началото на годината и си казва: на пролет, на феста, от тогава започва живота. Изглежда толкова далеч тази дата, че сякаш е само мечта и никога няма да я дочакаш. А в същото време постоянно се подготвяш за феста, той властва над цялата учебна година (противно на мнението, че властващи са учителите). Фестът решава дали годината е била ползотворна, той носи заряда на училището, докато звучи музиката в ритъма с бас-китарата туптят всички сърца! Първият ми Фест беше още когато не бях приета в ЕГ. Впечат­ленията ми бяха доста...смесени.Някакви непознати и определено странни хора се кефят на музика, която ми бучи в ушите и всеки си говори с всеки, всички са така добронамерени... Седях и гледах изпълненията и си казах: Как може някой да се е постарал толкова, че това тук да изглежда като истинска сцена с професионални музиканти и изпълнители!

След една година разбрах, че излъчването е плод на идеи и на чувства, няма значение дали си пял някъде преди, важно е желанието да зарадваш другите. Фестът обединява цели поколения, приказките за традициите ми изглеждаха толкова смешни и нереални, че съм се запитвала защо толкова често учителите и по-големите ни говорят за това. Края на март разбрах смисъла на всичко казано дотогава. Бивши, завършващи, организатори, зайци-всички се на­слаждават на музиката. Няма значение кой пее и какъв стил изпълнява, важно е вниманието. Не мога да опиша усещането, но всеки, който е присъствал, разбира какво имам предвид, тогава съучениците стават вече приятели. Хората ти изглеж­дат така познати и близки, навсякъде познати, навсякъде усмихнати лица, това е магията-когато всички са заедно. Затова фестивалът е скъп спомен, затова се очаква всяка година с такова нетърпение! Всеки следващ випуск го „предава" на по-малките с обещанието, че те ще го запазят и увековечават. Има някои неща, които не бива да се изказват с думи, те трябва да се почувстват със сърцето. Запо­вядайте на Фест '08 и изживейте приказката с нас.

ЕГ-АЙДЪЛ ФЕЕРИЯ ОТ ГЛАСОВЕ,ТАЛАНТИ,НО НАЙ-ВЕЧЕ-РАЗНИ ПИСКАНИЯ

Наближава ежегодният „езиковски" фестивал.където чувани и нечувани таланти демонстрират уменията си в пеенето и свиренето.Както във всеки един такъв формат не момее и без уникални „не-таланти",търсещи просто малко време под прожекторите.Еми не е лесно-отиваш.отваряш си устата пред микрофона-а-у и си звезда.

Какво ли е да си от тези персони,нямащи си на идея къде отиват,появявали се 2-3 пъти на репетиция,където нищо не се получава.но в главите на „звездите" всичко звучи добре.Идва фе­стът...решаваш да си облечеш по най-идиотския начин.или пък просто грабваш овехтелия костюм на баща си от бала.и си готов.

Приятелите" ти те надъхват-„ти си супер!",,, ще ги разбиеш" ....Да,ама не!Излизаш и почваш да блееш като овца все едно си научил това-онова от Марко(магарето на село)....Еми явно не се получава както са ти казали,но вече е късно,отворил си уста и всичките ти кариеси се виждат, Шаш!Гледат те все едно преди 3 минути си паднал от МелмакШпак...Шаш!Пискливото гласче в главата ти започва да те разни...и какво?? „Еми ще си покажа седалищните части и съм готов!"Е,да,ти все пак си звезда!...

 
И кой каза...
Някой каза: Фест иршо да има!
Да бе, да, може и да има, ама догодина.
Репетициите никак не вървят,
а вестникът е пълна скръб!
Декорът може и да се получи,
дори и нищо друго да не се случи!
Химикалки и запалки всеки иска,
ама на никого да ги поръча не му стиска!
Що за организатори са това -
да не могат да организират една веселба?!
Хей, недей така,
бъркаш много във това.
Фест, естествено, ще има
и то - още тази година!
Датите даже на всички са ясни,
а организаторите са прекрасни!
Макар и не повече от десетина,
те се трудят като за стотина!
Със много закачки и игри
от вестника ще бъдеш трогнат ти!
Репетиции всяка вечер има пак,
всичко живо свири до откат!
Декора матки и големи хвалят,
на „художниците " те се възхищават!
В името на това забавление
обединиха сили всички, без съмнение.
Вярваме, никой няма да се мръщи-
ФЕСТ '08 успешно ще завърши!
ФЕСТ-Молитва

О,Боже,пази този ученик,
нека той не бъде мъченик.
През дните на фестивала
изпитванията нека са само формални.

Учителите нека не се вбесяват,
лоши оценки да не поставят.
Ако може и отсъствията да ни простят-
всичко ще бъде върхът!

Нека подготвата с лекота
да ходят,Боже,за вода.
Музиката да не спира-
нали за това школото,цялото,се сбира!

Още,Боже, организаторите ти пази,
от всякакви думи зли за тез три дни
те много се стараха
дни и нощи да спят не можаха!

Нека за възнаграждение
да има голямо забавление.
И накрая,Боже,ни благослови-
на феста нека по вода да ни върви!

Амин!

Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч