atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Интервю с Цветомира Димчева
Атлантида - сайт за Езиковата

1.Как се постигат две пълни шестици на зрелостни изпити?

Според мен матурите не бяха особено трудни, затова най-вече съдя по големия брой отлични оценки. Много хора от нашата гимназия изкараха пълна шестица на едната матура и оценка над 5,90 на другата. Така че, аз просто имах шанса да получа две отлични оценки.


2.Твоето мнение за матурите - нивото на трудност и ползата от тях?

Каквото и да е моето мнение за матурите, то нищо няма да промени. Като идея са нещо хубаво, за съжаление обаче до последно имаше неясноти и неща за уточняване, които само ни затрудняваха и изнервяха както учениците, така и самите учители.


3.Навярно знаеш, че заради представянето си в зрелостната кампания бе определена от училищната общност за Личност на Езиковата в анкетата за месец юни. Радва ли те това признание?

Разбира се, че съм поласкана. Все пак имаше много хора, които също заслужаваха това признание, и се радвам, че е имало хора, гласували за мен.


4.С какво чувства се разделяш с Езиковата?

С Езиковата се разделям със смесени чувства. Определено изпитвам някаква носталгия, защото все пак съм учила пет години в това училище. Но в момента предстоят да ми се случат нови и много хубави неща


5.Какво би променила в училището?


Смятам, че на първо място трябва да се подобри материалната база на училището. Кабинетите по различните предмети не са оборудвани добре, не разполагат с нужната техника, която би помогнала много на учебния процес.


6.Сега накъде? Сподели нещо повече за планеовете в кандидатстудентската кампания.

За мен кандидатстудентската кампания вече приключи, приета съм в УАСГ специалност Архитектура и сега плановете ми са свързани единствено с почивка.


7.Какво ще пожелаеш на новоприетите ученици - тези, които трюгват по вашите стъпки?

Успехи, упоритост и преди всичко много търпение.

Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч