atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Защо Атлантида
Атлантида - сайт за Езиковата

     Атлантида е легендарна древна култура и остров, чието съществуване и местоположение все още не може да бъде определено. Първото известно споменаване е на древногръцкия философ Платон, който казва, че тя е унищожена от природно бедствие (вероятно земетресение) около 9000 години преди времето, когато философът е живял. Счита се, че Атлантида е била разположена в Атлантическия океан между днешните очертания на Южна Америка и Европа.  С Атлантида е останал митът за една могъща култура, загинала в стихиите на природата.

    Какво общо има тази легенда с ловешката Езикова гимназия? Нищо освен символиката. Защото нашата  Езикова гимназия е едно културно достижение, градено от поколения талантливи млади хора, вече над 100 години (от Американския девически колеж, през Немската гимназия "Ернст Телман" до днешната ГЧЕ "Екзарх Йосиф I"). Защото е истински духовен оазис за Ловеч. Защото е разпръснала своята история (чрез многобройните си випуски) по всички континенти. Защото непрекъснато изпраща своите "посланици"  (в лицето на бившите ученици) във всички реномирани  университети в България, Европа и Америка. Защото е легендарна.

    Може ли вълните на съвременната бездуховност и принизяване на образованието да потопят Езиковата подобно древната Атлантида? Едва ли. Поне докато има хора, които обичат гимназията. Бивши ученици, които си спомнят Езиковата. Талантливи млади хора, които се опияняват от легендата и мечтаят да станат част от нея. Този сайт е за всички тях. Вярвам, че заедно ще опазим легендата!

    Има десетки сървъри, които позволяват хостване на страници. Съвсем съзнателно избрах  free.bg. Защото в този сайт всичко трябва да бъде свободно. От свободата да изразяваш мнения и идеи, през свободата да критикуваш и заявяваш позиции до свободата да си участник в създаването на този сайт. И всички ние стъпка по стъпка трябва да го превърнем в свободната зона на свободните хора от Езиковата!

   Наистина всички ние! Защото този сайт трябва да бъде на Общността Езикова гимназия - на морето от ученици (настоящи и бивши), на учителите и на всички, които обичат Езиковата. Ако искате сайта да съществува - станете негови съавтори Защото той ще бъде шарен, интересен, полезен, променящ се само ако вие го желаете и помагате Може да започнете още от сега - със своите мнения, съвети, критики и предложения във форума и дискусията " За Атлантида"л Може да пишете и на e-mail Atlan_tida@abv.bg

Бъдете съпричастни и пишете смело!!!

Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч