atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Личност на Езиковата
 
ЕГ събитие за месец септември
Участието в EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008

Квартет ученици на гимназията взе участие в EUROSCHOOLS YOUTH CAMP 2008. Фактът, че нашите ученици представяха България в проявата е истинска чест за гимназията и превръща участието в значимо събитие.
 
ЕГ събитие за месец октомври
Стартът на проекта "Делникът ни в празници"

„Делникът ни в празници” е първият проект на Езиковата по програма на Европейския съюз. В рамките на проекта ще бъде осигурена възможност до края на 2009 година  стотици момичета и момчета от Езиковата да се включат в разнообразни клубни форми. Интересът към старта на проекта бе впечатляващ. В клубовете се записаха повече от 200 ученици.
 
ЕГ Team за месец януари


Албена Христова от 10 б, Моника от 9 б, Петя Христова от 10 б и Георги Герганов от 11 а клас са „ЕГ тийм” за месец януари. Те се нагърбиха със задачата да редактират и издадат вестник „ЕГ прес”. По този начин възстановиха издаването на вестника на училището след повече от 6 месеца прекъсване. Както признават Петя и Георги /редакторите на вестника/ усилията за издаването на вестника са от няколко месеца. Въпреки проблемите и трудностите редакционният екип успя да се справи и възкреси една от най-свежите традиции на Езиковата.
 
ЕГ Team за месец февруари

Баскетболният отбор на гимназията

Баскетболният отбор на гимназията, момичета - младша възраст стана шампион на общината. Чаровната формация на Езиковата спечели решителната среща с отбора на ПМГ през месец февруари. Нашият тим се представи в състав Данита 10 д, Глория и Пламена 9 е, Теодора 10 в, Михаела 10 а, Габриала и Станислава 8 д, Лора 10 в.

 

   
ЕГ Team за месец март

Хандбалният отбор – девойки младша възраст

Момичетата от отбора по хандбал от 8-10 клас представиха достойно гимназията в областните състезания, като спечелиха първото място. Нашият отбор ще защитава хандбалните традиции на Ловеч на предстоящите зонови състезания.

 
ЕГ Team за месец април

Групата Sprachdiplom на випуск 2008

премина безапелационно изпита за сертификат за владеене на немски език. Всички момичета и момчета получиха признание за своята езикова подготовка и възможност да се обучават в Германия без полагане на допълнителни изпити. С този успех защитиха името на Езиковата като водещо училище в България за обучението по немски език.

 
ЕГ Team за месец май


Новото ръководство на Ученическия парламент

показа готовност за работа в полза на ученическата общност. Екипът стартира няколко инициативи и се справи с трудната задача да продължи издаването и разпространението на училищния вестник „ЕГ прес”.

 
ЕГ Team за месец юни
Випуск 2008

e ЕГ тийм на месец юни. Представянето на абитуриентите в зрелостната кампания бе изключително. Нашите момичета и момчета постигнаха успех 5.66 на матурата по български и сборен резултат 5.68 на втората задължителна матура. Със своите резултати Випуск 2008 прати гимназията в топкласациите на българските училища по всички изучавани езици.
 
Личност на Езиковата за 2007 година е:


Василена Христова

Резултати от гласуването
Интервю с Василена

 
Личност за месец октомври (2007/2008)
Георги Чулев

от 8 "в" е първият лауреат на званието „Личност на Езиковата”. Георги получи номинация, заради изработения от него професионален дизайн на сайта Атлантида. Младежът е и първият присъединил се към екипа на сайта, като ще изпълнява важната роля на webmaster.
 
Личност за месец ноември (2007/2008)
Елица Начева и Велислав Минчев

са личности на Езиковата за месец ноември. Техните номинации се оказаха единствени за месеца. Липсата на конкуренция прави двамата дванадесетокласници победители. Припомняме, че Елица и Велислав бяха номинирани , заради успешно положените изпити след едногодишно обучение в САЩ със стипендии на "Отворено общество".
Отново се обръщаме към училищната общност с призив за по-активно участие в номинациите. Имате две седмици за да направите своите номинации за декември. В края на годината ще бъде проведен първия on-line избор на "Личност на Езиковата за 2007". бъдете активни. Нека изразим своето уважение към хората, които градят авторитета на гимназията.
 
Личност за месец декември (2007/2008)
Маргарита Хинова

е „Личност на Езиковата” за месец декември. Маргарита е сред истинските творци в гимназията. Артистична душа и поклонник на изкуството. Маргарита бе сред най-креативните хора в гимназията през месец декември. Тя успя да изработи и публикува електронен вестник на училището. Същевременно бе сред инициаторите за благотворителна коледна кампания за набиране на средства, чрез рисуване и разпространение на празнични картички.
 
Личност за месец януари (2007/2008)
Елица Начева

„Личност на Езиковата” за месец януари е Елица Начева. През месец януари Елица взе участие в Националния ден по „Общуване на роден език” и се завърна с отличие за „Най-красноречив състезател”. По този начин г-ца Начева за пореден път защити авторитета на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”. С този успех Елица заслужи приза за „Личност на Езиковата” за месец януари.


 
Личност за месец февруари (2007/2008)
Диляна Добрева

Диляна Добрева от 10 Е клас е Личност на Езиковата за месец февруари. Тя е пример за това как учениците от малките градове успяват да пробият, благодарение на своя неуморен труд. Тя е сред победителите в конкурса на Асоциацията по четене, което и дава право на едногодишна стипендия в САЩ.Този неин успех нарежда Езиковата сред най-успешните езикови гимназии в България.
   
Личност за месец март (2007/2008)

Даниел Василев

Даниел е в 8 д клас. Печели областната олимпиада по английски език сред най-малките със забележителен резултат – 95 отчки от 100 възможни. Даниел ще представи нашето училище на националния кръг на състезанието. Той също взе участие в математическото състезание на езиковите училища и записа 5-ти резултат в надпреварата.

 
Личност за месец април (2007/2008)
Елица Начева

е сред най-големите таланти на випуск 2008. След отлични резултати в подборните тестове бе приета в редица американски университети. Елица избра престижния университет в Благоевград (AUBG). Г-ца Начева взе участие в Пиесата на 12 клас и направи запомняща се роля. Тази номинация е поредна за Елица, която вече два пъти е определяна за „Личност на Езиковата” (октомври 2007 и януари 2008)

интервю с Елица

 
Личност за месец май (2007/2008)

Георги Минков

е абитуриент от випуск 2008. През май взе участие в Първата национална олимпиада по история, където постигна максимален резултат. Отличната оценка от олимпиадата заменя кандидатстудентския изпит и отваря пред Георги вратите на най-престижните български университети.

 
Личност за месец юни (2007/2008)
Цветомира Димчева

е безспорният първенец на Випуск 2008 в зрелостната кампания. Цецка бе безапелационна като заслужи две пълни шестици по български език и литература и математика.
 
Личност за месец септември (2008/2009)
Александрина Кръстева

е ученичка от 11 в клас. Взе участие в националния ученически конкурс за мултимедийни проекти, есета, стихотворения и рисунка, посветен на 100 - годишнината от обявяване независимостта на България. Александрина се представи с разработката “Независимостта на България на страниците на вестниците “Стремление” и “Народен глас” някога и днес”. Работата на нашето момиче беше оценена с втора награда в конкурса.
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч