atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Личност за 2007 година - Василена Христова
Атлантида - сайт за Езиковата

Здравейте!

За пръв път в своята история Езиковата избра личност на годината. Този факт е наистина уникален. По няколко причини. Изборът бе направен от цялата училищна общност и по най-демократичен начин – чрез интернет гласуване. Вотът предизвика неочакван интерес и регистрира повече от 350 подадени гласа. Кампанията набираше сила с всеки изминат ден и достигна своя апогей през последната седмица, когато бяха записани 2/3 от гласовете. Сайтът „Атлантида” буквално прегря, като отчиташе нива на посещаемост десетократно по-високи от обичайните. Броят на посещенията напомни времето на учителската стачка, когато „Атлантида” бе единственият източник на автентична информация от случващото се.

Ден след края на гласуването имаме честта да обявим името на човека, избран за „Личност на 2007 година” – Василена Христова – Васлето. Госпожица Христова направи истински фурор, като само за няколко дни получи над 100 вота, за да достигне до впечетляващ дял от подадените гласове – над 40%. Изборът на Василена едва ли може да учуди някой. Васлето е широко разпознаваема за нашата училищна общност. Известна със своята всеотдайност в името на каузата Езикова гимназия, Ловеч. Активен член на ученическия парламент и неуморен редактор на вестник „ЕГ прес”.Въсщност този вестник оцеля през миналата година, само заради упоритостта на Василена. Васлето остави диря, и като брилянтен математик, донесъл няколко приза за училището през своето петгодишно пребиваване. С избора на Василена училищната общност показа, че редом с академичните успехи цени и трайното човешко присъствие, останало в съзнанието на съученици, учители и приятели.

Подгласници на Василена се оказаха Елица Начева, Велислав Минчев и Виктор Чулев. Млади хора, донесли частица гордост за своето училище, нареждайки го сред победителите в конкурса за стипендии на „Отворено общество” и олимпиадата по български език.Всъщност всеки от тях отдавна е уважавана личност в съзнанието на училищната общност.

Талантливите хора могат да бъдат и твърде скромни.Мануела Ангелова, Румяна Ечкова и Иванка Дачева са безспорно ярки дарования, доказали себе си на международни състезания и национални олимпиади. Затова тяхното място сред героите на отминалата година е несъмнено.

Общността на Езиковата умее да уважава труда на хората, които работят безкористно за своето училище. Доказва го вотът за Маргарита Хинова и Георги Чулев. Всеки от тях доказа, че Езикова гимназия, Ловеч не е просто училище, а светоусещане и уникална идентичност.

След края на анкетата ще има много мнения – похвали и критики. Сигурно има пропуски. Може би са гласували хора, които не са от нашата общност. Може би са подaли своя вот няколко пъти, използвайки различни компютри. Може би всеки е гласувал по емоция – за своя приятел. Всеки първи опит е съпроводен от грешки. Ще ги поправим в следващи анкети. Важното е, че Езиковата показа уважение към своите личности. Защото победителят е само един, но аплодисментите са за всички!

Atlantis Team

Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч