atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


„Да направим училището привлекателно..."
Атлантида - сайт за Езиковата

Здравейте!

„Да направим училището привлекателно за младите хора”. Това не е лозунг от времето на социализма или названието на поредна популистка кампания. Така е озаглавена една от програмите на ЕС за финансиране на българското образование.

Стремежът на тази програма е да подпомага дейности, с които училището да стане по-интересно за младежите. Великолепна идея! Стига да се администрира от хора, които имат оперативен капацитет, компетентност и желание за разумно усвояване на европейските средства.

Като училище с визия, идеи и амбиции Езиковата се включи в тази програма. Нашето училище подаде своя проект в предвидения срок – 30.09.2007 г. Наложи се да чакаме шест месеца, за да получим одобрение от оценителите за проекта „Делникът ни в празници”. Изпълнихме всяко изискване на администриращия орган за представяне на нови и нови документи. Загубихме още два месеца, докато тези” компетентни” хора подготвят договорите с одобрените училища. Въпреки всичко проектът все още не е започнал! Защото чакаме подписа на министъра на образованието и науката!

До края на учебната година остават около две седмици. Вече не можем да осъществим каквато и да е дейност по този проект до края на юни.

Езиковата прелива от талант. В това училище има десетки млади хора , способни да вложат своя интелект и фантазия в креативни проекти и дейности. В Езиковата има много учители, които желаят да предоставят на своите ученици поле за изява извън учебните часове. Въпреки това и тази година не постигнахме много в стремежа „Да направим училището привлекателно за младите хора”.

Не защото не искахме! Защото хората в МОН гледат на училището чиновнически – без уважение към труда на колегите и отговорност към развитието на децата.

Скъпи ученици от Езиковата, извинявайте че не можахме да реализираме проекта, който толкова дълго ви обещавахме. Ще го направим догодина! Ако МОН отново не ни попречи „Да направим училището привлекателно за младите хора”!

Atlantis team

Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч