atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


За приема в Езиковата
Атлантида - сайт за Езиковата

Здравейте,

Отново е лято, с високи температури и жарки кандидатстудентски и кандидатгимназистки страсти. За новите покорители на Алма Матер е раничко да говорим. На тях засега им стискаме палци. Затова ще споделя няколко мисли за новото попълнение в гимназиалния курс.

Наскоро завършилата кампания донесе нови поводи за радост и гордост в Ловешката езикова гимназия. И този път Езикова гимназия привлече вниманието на най-добрите. Фактите са красноречиви. 35 от приетите постъпват в ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" с бал по-висок от 32. За сравнение във всички други училища с прием след 7 клас има само 6 кандидати с подобен бал. Като уточнение бал 34 е постигнат само при приема за ГЧЕ - при 6 кандидати. 127 от бъдещите подгответа в Гимназията постъпват с бал над 30. С подобен бал са приети едва 15 ученици във всички останали училища с конкурс след 7 клас! Тези факти не са нито нови като тенденция, нито изненадват някои. Те просто доказват авторитета на Езиковата.

Има, обаче, една нова тенденция, която радва повече. През следващата учебна година в гимназията ще учат 88 момчета и момичето от селища извън Ловешка община! Това е близо половината от новопостъпващия випуск! Още по-ценно е, че над 40 от тези ученици пристигат от други области - Плевенска, Великотърновска, Габровска, Търговищка, Врачанска, Това означава, че Ловешката езикова гимназия не е училище с градско или дори регионално значение. Гимназията се е утвърдила като едно от най-авторитетните училища в северната част на България. Затова и през тази година най-способните деца от Севлиево, Свищов, Левски, Трявна, Троян, Белене, Луковит, Бяла Слатина, Павликени, Козлодуй, Дряново, Априлци, Омуртаг, Тетевен ще учат в ГЧЕ "Екзарх Йосиф I"

Ето това наистина е хубава новина!

Иво Райнов

Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч