atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Великденско пожелание
Атлантида - сайт за Езиковата

Здравейте!

Един добър приятел на Езиковата наричаше училището „единствен оазис в духовната пустиня на Ловеч”. Всъщност Езиковата отдавна е надхвърлила мащабите на този град и се нарежда сред малкото оцелели духовни кътчета на България. Последните седмици дадоха достатъчно нови поводи за гордост. Потокът от регионални и национални успехи, международните признания, стипендии и награди са най-малкото, с което можем да се хвалим. За нас те са ежедневие!

В навечерието на Великденските празници се вглеждаме много повече в духа. Онзи, който ни превръща в”духовен оазис”. Духът, който ни прави уникални и разпознаваеми във всяко кътче на България и света. Випуските си отиват, но Магията остава. Усетихме я в ентусиазма на момичетата и момчетата, направили един от най-добрите Фестивали през последните години. Видяхме я в искрящите погледи на актьорите от випуск’08, подарили на своите съученици и приятели една запомняща се пиеса. Магията, събрала през последните седмици стотици бивши ученици на гимназията в неповторимите срещи на випуските. Хора успели в живота и професията, но запазили в сърцата си любовта към училището и магнетичната сила на приятелството. Ето това е Духът на Езиковата.

Езиковата прави малкото истински събития в сивото ежедневие на Ловеч. Нашите събития са светли и заредени с положителна емоция. Затова е тъжно, когато медиите не виждат блясъка, а търсят зле скалъпените сензации. През отминалата седмица един вестник публикува измислени факти, само за да живне и вдигне тиража си. Опита се да равно постави най-старото езиково училище до някакви техникуми в Пловдив и София. Същевременно почти не намери думи за да отрази истинските събития, сътворени от гимназията през последния месец. Тези злонамерени клевети само засилват усещането за духовна нищета, задушаваща всичко в нашия град.

Езиковата е твърде голяма! Затова всички искат да застанат до нея – иначе няма да ги забележат. Нищо ново - лилипутите станали известни, само защото мерили ръст с Гъливер.

Езиковата е великодушна! Както всички аристократи по Дух.

Затова нека в навечерието на Великден да простим дребнодушието и дребнотемието. И да дадем простор на Духа. Защото неговото Възкресение се случва само в това училище!

Светли Великденски празници! Да отворим сърцата си за доброта и приятелство!

Весела ваканция!

Atlantis team

Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч