atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Ученическият парламент - крачка напред
Атлантида - сайт за Езиковата

Здравейте!

Езиковата беше първото ловешко училище, което създаде свой Ученически парламент. Това се случи преди няколко години. Последваха ни и други. Закономерно представител на Езиковата оглави първият общински ученически парламент.

Днес ситуацията е твърде различна. Общинският ученически парламент се ръководи от хора от други училища. Гимназията, дори, не участва пълноценно в тази структура , тъй като месеци наред не може да възстанови своята ученическа организация. Със „залеза” на парламента престана да излиза един от символите на гимназията – вестник „ЕГ прес”.

Всъщност ситуацията е абсолютно логична, като се има пред вид начина на работа наложен в парламента през последните 1-2 години. Вместо да бъде „работилница” за идеи и ефективен защитник на ученическите интереси, парламентът се превърна в организатор на депутатски PR кампании. С времето престана да привлича и обединява хората. Постепенно загуби своя представителен характер, защото класовете отказаха да избират свои „депутати”. Така парламентът се сви до малък кръг хора, вглъбени в преследване на своите амбиции, а не на общия ученически интерес. Парламентът достигна най-ниската точка на одобрение сред ученическата общност. Месеци наред не може да събере подобаващ кворум и да рестартира дейността си. Тъжен факт, като се има пред вид, че говорим за най-интелигентната ученическа общност в нашия град.

Пред няколко седмици група ентусиазирани момичета и момчета, все пак, успяха да изберат ново ръководство.Малка, но важна стъпка. Доверието спечели Петя Христова, момиче с очевидна харизма и характер на победител (с оглед на нейните спортни и училищни успехи). Петя има отличен шанс да възроди парламента в неговия автентичен вид – като жизнена организация на цялата ученическа общност. Като начало трябва да върне доверието и интереса към парламента. Както правят истинските лидери. Дано да има сили и кураж за подобна реформа.

Езиковата има нужда от ефективен ученически парламент. Затова нека подкрепим новото ръководство и първите му стъпки.

Ние от „Атлантида” обещаваме да бъдем истински партньор и постоянна трибуна на парламента.

Успех!!!

Atlantis team
Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч