atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


ЧРД, Атлантида!
Атлантида - сайт за Езиковата

В началото на септември сайтът „Атлантида” навършва своята първа година. Малцина знаят, че този сайт съвсем не беше планиран като страница на Езиковата. Времето и обстоятелствата промениха първоначалния замисъл.

Първата година на „Атлантида” съвсем не беше лесна. На първо място сайтът възникна, разви се и съществува и до днес без каквито и да е средства. Затова се хоства на свободен сървър и се поддържа от свободната воля на група хора, готови да жертват от свободното си време в името на Езиковата. Всъщност „Атлантида” оцеля именно заради свободния дух на хората, които формират общността на най-старото езиково училище в България.

През отминалите месеци преодоляхме редица препятствия. Трябваше да се борим със скептицизма, недоверието и дори откритото противопоставяне. Въпреки всичко издържахме в името на една истинска кауза – Езиковата.

Всъщност „Атлантида” нямаше да оцелее без всеотдайната подкрепа на няколко души. Най-значима, вероятно, е заслугата на Георги Чулев. Момчето, което проектира, създаде и поддържа дизайна на „Атлантида”, въпреки че премина през най-трудната година на обучение в гимназията – подготвашката! „Атлантида” се опитваше да откликва на пулса в живота на гимназията със своите актуални новини. За тяхната акуратност помагаха Петя Христова, Радина Попова, Красимира Илиева, Виолета Нетова. „Атлантида” се превърна в свободно пространство за мнения и позиции на всеки близък до проблемите на гимназиятна. За свободата на словото в нашия форум се грижеха Павел Петков, Маргарита Хинова, Георги Бакьов.

Тук е мястото да благодарим на всички, от които поискахме сътрудничество през отминалата година, за предоставените материали и интервюта.

За една година „Атлантида” се настани между 10-те най-посещавани училищни сайтове. Това ни радва, но и амбицира. Скоро сайтът ще има значително по-добра функционалност. Ще разширим тематиката. Ще се опитаме да достигнем до повече интереси и индивидуалности. Ще положим усилия за превръщането на „Атлантида” в истинска платформа за образователни ресурси. Приоритетът ни, разбира се, ще остане Езиковата – с нейните проблеми, успехи, герои, постижения. Ще се опитаме да представим повече от талантите на Езиковата и техните арт достижения. Ще се стремим да достигнем до тийн интересите на общността. Ще предложим авангардни неща за българските училищни сайтове – видео и аудиоматериали за всеки интерес и вкус.

„Атлантида” ще се опита да бъде това, което общността желае да чете, гледа и слуша. И ще разчита на всички вас, хората свързани с Езиковата – бивши или настоящи ученици и учители.
Нека заедно покажем целия блясък на легендарната Езикова гимназия, Ловеч!

Atlantis team
Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч