atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч
Начало Защо Атлантида Езиковата Самоуправление Блясък Арт Форум Образование Личност на Езиковата


 

RSS бюлетин

Кликнете върху иконката за абонамент

Какво е RSS?

 Ezikovata.net Официален сайт Немски сайт Страница в Wikipedia


Номинации за месец ноември - Велислав и Елица
Атлантида - сайт за Езиковата

Здравейте,

За втори път се нагърбвам със задачата да правя номинация за личност на месеца в Езиковата. Съжалявам, че към днешна дата, 25.11.2007 г. няма предложения за хора, заслужаващи адмирациите на общността в нашето училище. Явно ще мине време, докато се научим да ценим и аплодираме силните личности. Дотогава ще трябва да поддържам рубриката В края на краищата аз я лансирах и ще трябва да я „отглеждам”, докато допадне на повече хора.
Нека говорим по същество. За ноември ще посоча не един, а двама души за „Личност на месеца” в Езиковата. Това са двама души, чиято съдба си прилича поразително през последните две години. Първо печелят годишния конкурс на Асоциацията по четене за 2005 година и получават стипендии за едногодишно обучение в САЩ. След това през учебната 2006-2007 се обучават в американски училища, като имат уникалния шанс да се докоснат до начина на живот и културата на тази мечтана страна. През тази година и двамата се завръщат като редовни ученици в 12 клас на Езиковата. Тези двама души са Велислав Минчев от 12 е и Елица Начева от 12 д .
Сигурно вече се чудите кои са основанията за номинацията. Все пак техните успехи не са нито през този месец, нито през тази година. Е добре, ще посоча две причина. Първо през ноември Велислав и Елица трябваше да положат за седмица над 10 изпита, с които да приравнят изучаваното от съучениците в 11 клас. За невъзможните срокове има вина и учителската стачка, която съкрати до минимум времето за полагане на изпити. Въпреки това, Велислав и Елица се справиха блестящо и постигнаха отлични оценки на всички положени изпити. Този успех е само формалния повод за моето предложение. С него всъщност завършва успешния цикъл от спечелените стипендии. Ето тук добавям моето второ основание. Със спечеления конкурс Велислав и Елица прибавиха гордост и слава към летописа на гимназията. Доказаха качеството на обучение в нашето училище и безспорната класа в преподаването на езици. Защитиха достойнствата на Езиковата и като ученици, успешно приключили учебни класове в американски училища. И се завърнаха блестящо в своята гимназия.
Така, че моите номинации за ноември са Велислав Минчев и Елица Начева. Заради успешната изпитна кампания и представянето на Езиковата зад граница. Всъщност тази номинация е един позакъснял жест на нашата училищна общност към двама от най-добрите и ученици.

Иво Райнов

Назад
Нагоре
2008 год. atlantida.free.bg - сайт за езикова гимназия "Екзарх Йосиф I" - гр. Ловеч